Damir Sabol: Kako je aplikacija...

FER, Financijski klub te Hrvatska sekcija IEEE pozivaju vas na predavanje Damira Sabola, osnivača i direktora Photomatha. Predavanje će se održati u petak, 10. ožujka 2023., u 16 sati u dvorani B4.

Tema predavanja: Kako je Photomath aplikacija dosegla 350 milijuna preuzimanja.

Na predavanju će Damir Sabol otkriti kako su došli do ideje za aplikaciju, izgradili tehnologiju koja je napravila razliku u kvaliteti proizvoda, kako su postali uočljivi u svjetskim medijima te iskoristili moment da Photomath pozicioniraju kao jednu od najpopularnijih edukacijskih aplikacija u svijetu. Pored toga, dotaknut će se uvida u softverski razvoj i tehnologiju umjetne inteligencije koja stoji u pozadini aplikacije.

Za predavanje nije potrebna prijava. Biografiju gostujućeg predavača možete pročitati u nastavku obavijesti.

Damir Sabol je uspješan hrvatski startup poduzetnik. Suosnivač je i izvršni direktor brzorastuće EdTech tvrtke Photomath, tvorca jedne od najpopularnijih edukacijskih aplikacija u svijetu.

Damir je i suosnivač poduzeća Microblink koja razvija B2B softverska rješenja temeljena na tehnologiji računalnog vida, a prethodno u svojoj karijeri bio je i osnivač i izvršni direktor Iskona, prvog privatnog pružatelja internetskih usluga i jedne od prvih tvrtki s podrškom za VC u Hrvatskoj.

Po struci je diplomirani inženjer elektrotehnike, a studirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Najviše uživa u razvoju inovativnih proizvoda koji se temelje na naprednim tehnologijama.

Aplikacija Photomath, uz pomoć računalnog vida i umjetne inteligencije, koristi kameru mobilnog uređaja da prepozna te trenutno riješi i objasni matematičke zadatke. S 350 milijuna preuzimanja globalno te desetine milijuna aktivnih korisnika mjesečno, Photomath je jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznih proizvoda. Aplikacija je dostupna na više od 30 jezika i preko 195 država diljem svijeta, a mjesečno riješi i objasni na desetine milijuna matematičkih problema. Misija Photomatha je demokratizirati edukaciju korištenjem umjetne inteligencije i softverski generiranog edukacijskog sadržaja.

Od osnutka 2014. godine do danas Photomath je narastao u globalnu priču, pa trenutno zapošljava preko 200 ljudi (od čega 80-ak inženjera) te velik broj studenata, a ima urede u Zagrebu, Londonu i San Mateu, California. 

Autor: Sven Barac
Popis obavijesti