DroneDays 2023: Nova perspektiva...

DroneDays 2023 je treće izdanje međunarodnog skupa o bespilotnim letjelicama koji će se održati 4. i 5. svibnja 2023. godine na FER-u. Događaj će okupiti brojne stručnjake iz akademske zajednice, poduzetništva i industrije koji će predstavili nove tehnologije i izazove u primjeni bespilotnih letjelica. Pored pozvanih predavanja, ovogodišnji posjetitelji će imati priliku sudjelovati u panel raspravama o društvenoj prihvaćenosti bespilotnih letjelica te o inovacijama i poduzetničkim prilikama vezanim za dronove. Svi posjetitelji FER-a imat će priliku posjetiti izložbeni prostor gdje će poduzeća predstaviti svoje najnovije usluge i proizvode, a tehničke demonstracije novih tehnologija za dronove održat će se u letačkoj zoni.

Prvi skup održao se u Zagrebu na FER-u, a drugi u Biogradu na Moru. Ove godine, ponovno u Zagrebu, očekujemo preko 150 registriranih posjetitelja predavanja i demonstracija te oko 2000 posjetitelja sajma poduzeća.

Registracije su otvorene i trenutačno dostupne po promotivnoj cijeni putem poveznice.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Treće izdanje DroneDaysa će se fokusirati na primjenu dronova u poljoprivredi, šumarstvu i logistici. Brojne primjene dronova kao što su pregledavanje velikih površina zemlje, određivanje kvalitete tla, praćenje rasta biljaka, detekcija štetnika na usjevima, te prikupljanje podataka o klimatskim uvjetima, uvelike će unaprijediti poljoprivredu kakvu poznajemo danas. Osim toga, dronovi su koristan alat u sprječavanju požara i suša, pošumljavanju i nadgledanju bioraznolikosti te dostavi lijekova i hrane u nedostupna područja.

DroneDays 2023 organizira Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i njegov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS), a skup je sufinanciran iz Horizon Europe projekta AeroSTREAM te Interreg projekta MARBLE.

Autor: Petra Škaberna
DroneDays 2023: Nova perspektiva dronova u poljoprivredi i šumarstvu
4. svibnja 2023. 09:00  -  5. svibnja 2023. 18:00
FER
Popis obavijesti