EURAMET: Prof. dr. sc. Damir Ilić...

Na sjednici Generalne skupštine (General Assembly, GA) europske regionalne mjeriteljske organizacije EURAMET, održanoj 17. siječnja 2023. godine, prof. dr. sc. Damir Ilić izabran je za voditelja tehničkog odbora TC-EM (Technical Committee for Electricity and Magnetism).

Profesor Ilić će funkciju obnašati od lipnja 2023. do svibnja 2025. godine i bit će prva osoba iz Republike Hrvatske imenovana na dužnost voditelja tehničkog odbora u punom tehničkom smislu (dosad je bio izabran jedino voditelj tehničkog odbora za kvalitetu - TC Quality). Profesor Ilić je prethodno, od 2017. do 2021. godine, u EURAMET-u obnašao dužnost voditelja pododbora za niske frekvencije (Subcommittee Low Frequency), jednog od četiri pododbora TC-EM-a.

Više informacija dostupno je u nastavku obavijesti.

EURAMET broji 37 europskih država-članica, a rad se organizira putem 12 tehničkih odbora. FER-ov Primarni elektromagnetski laboratorij (FER-PEL) dio je mjeriteljske infrastrukture Republike Hrvatske i nositelj je nacionalnih etalona električkih veličina te u tom smislu, kao Designated institute (DI), predstavlja Republiku Hrvatsku u EURAMET-u, u području mjeriteljstva električkih veličina.

Profesor Damir Ilić je voditelj FER-PEL-a od 2009. godine, a od 2007. godine je predstavnik Republike Hrvatske u EURAMET-ovom odboru TC-EM.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti