Brainhack Zagreb 2022, hackathon na temu neuroznanosti, održan je 3. i 4. prosinca 2022. godine u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra - ZICER, kao dio globalne inicijative niza hackathona u području neuroznanosti koji su se istovremeno održavali u 24 grada diljem svijeta.

Od ukupno tridesetak sudionika, s FER-a ih je bilo sedmero: zaposlenici prof. dr. sc. Mario Cifrek i Andrija Miličević, mag. ing. te studenti diplomskog i preddiplomskog studija Jan Kolić, Sara Sičić i Zvonimir Žunić. Kao dio organizacijskog odbora skupa sudjelovala je zaposlenica Eda Jovičić, mag. ing. te studentica Tamara Ćorić.

Na hackathonu se također intenzivno radilo na projektu TONGUEO, digitalnom komunikatoru koji osobama s afazijom olakšava funkcionalnu komunikaciju, u kojem sudjeluje studentica FER-a Veronika Žunar. Održana je i panel rasprava naslova "Neurolinguistics in everyday life" na kojoj je sudjelovao Andrija Miličević, mag. ing., zaposlenik FER-a.

Više informacija o održanom Brainhacku možete vidjeti ovdje, a u opširnijem sadržaju obavijesti je nekoliko fotografija s hackathona.

 

 

Andrija Miličević na panel raspravi “Neurolinguistics in everyday life”

 

Eda Jovičić drži uvod za okrugle stolove

 

Predstavljanje NeuroData studijskog programa (s lijeva: Jan Homolak, Eda Jovičić, Mario Cifrek)

 

Dio sudionika Brainhacka
Autor: Eda Jovičić
Popis obavijesti