Predstavnici projekta "Uz zdrav...

U ponedjeljak, 28. studenoga FER su posjetili članovi projektnog tima projekta "Uz zdrav životni stil raSTEMo". Projekt u suradnji s visokoobrazovnim institucijama, Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (FESB) te Medicinskim fakultetom u Splitu (MEFST) provodi OCD Institut perspektiva ekonomije Mediterana (IPEMED), u sklopu Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ojačati kapacitete udruge IPEMED za aktivno uključivanje mladih te opće populacije u popularizaciju STEM-a na području medicinske senzorike i 3D tehnologija u medicini te uključivanje učenika u aktivnosti popularizacije STEM-a kao i usvajanje znanja za daljnji profesionalni razvoj u STEM području.

Grupu su vodili Kristina Buzuk, dipl. oec., predsjednica IPEMED-a, prof. dr. sc. Katarina Vukojević, dr. med., redovita profesorica i prodekanica za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju MEFST-a, te izv. prof. dr. sc. Petar Šolić, prodekan za poslovanje FESB-a.

Sa strane FER-a ugostili su ih prof. dr. sc. Mario Cifrek sa Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija (ZESOI) i izv. prof. dr. sc. Ana Sušac, prodekanica za studente FER-a. Gosti su posjetili Laboratorij za biomedicinsku elektroniku (LBE) na ZESOI-ju gdje su, uz povijest laboratorija i nedavno obilježenu 50-godišnjicu LBE, upoznati s aktualnim projektima iz područja biomedicinskog inženjerstva. Također, u cilju stjecanja znanja o stanju na tržištu medicinske senzorike, načinu razvoja i primjene naprednih tehnologija u medicini i mogućnostima tržišne primjene stečenih akademskih znanja te potreba za novim radnim mjestima, dr. sc. Hrvoje Mihaldinec im je prenio svoja iskustva u komercijalizaciji rezultata znanstvenih istraživanja u području sportske dijagnostike.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti