Potpisan Sporazum o suradnji sa...

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i španjolska Zvjezdarnica Calar Alto (Centro Astronómico Hispano en Andalucía - CAHA) potpisali su Sporazum o suradnji. Cilj Sporazuma je promicanje akademske suradnje u obrazovanju i istraživanju, a potpisali su ga dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas i ravnatelj Zvjezdarnice Calar Alto dr. Jesús Aceituno Castro.

FER i CAHA u sklopu Sporazuma žele potaknuti institucionalnu suradnju, s naglaskom na znanstvenu i tehničku suradnju u astronomiji, astrofizici i računarstvu u širokom rasponu znanstvenih područja zajedničkog interesa. Sporazum može uključivati razvoj tehnologija, instrumenata i softvera, promicanje akademskog napredovanja, istraživanja i usluga, te jačanje prijateljske suradnje.

Pozivamo sve zainteresirane sa željom osmišljavanja i provedbe zajedničkih aktivnosti u sklopu ove suradnje da nam se obrate. Osobe za kontakt su prof. dr. sc. Ana Babić i dr. sc. Stefan Cikota.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Dekan Bilas izrazio je zadovoljstvo s potpisanim Sporazumom izmeđuFER-a i Zvjezdarnice Calar Alto: "Vjerujem da je ova suradnja sa Zvjezdarnicom Calar Alto izvrsna prilika za naše studente i istraživače da prošire svoja znanstvena istraživanja na područja astronomije, astrofizike i astronomske instrumentacije."

Ravnatelj Zvjezdarnice Calar Alto dr. Jesús Aceituno Castro izjavio je: "Vrlo smo ponosni što istraživačima FER-a, a posebno studentima, možemo ponuditi suradnju na našim inovativnim istraživačkim i razvojnim projektima na fronti moderne astrofizike. Ovo je vrlo važna prilika i za Zvjezdarnicu Calar Alto, jer iz suradnji s fakultetima izravno profitiramo od znanja, znanstvene i akademske izvrsnosti koja proizlazi iz renomiranih institucija kao što je FER."

Ovaj će Sporazum doprinijeti inicijativama razmjene informacija između FER-a i Zvjezdarnice Calar Alto, promicanju suradnje među istraživačima i studentima, pružanju prilika studentima i znanstvenicima FER-a za sudjelovanje u inovativnim istraživačkim i razvojnim projektima, potpori i nadziranju istraživačkih projekata dodiplomskih, diplomskih ili doktorskih radova, prijavama na industrijske i EU fondove, te drugim aktivnostima od zajedničkog interesa.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti