Svečano uručene Zlatne diplome i...

U povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u su 16. studenoga 2022. godine inženjerima generacije 1971./1972. uručene Zlatne diplome.

FER već tradicionalno, posljednjih 30 godina, organizira obilježavanje 50-godišnjice diplome svojih inženjera i time im iskazuje zahvalnost na svemu što su učinili za razvoj struke te za promociju Fakulteta u cjelini. Odluka o dodjeli Spomendiplome donesena je još 1991. godine, a 10 godina kasnije preimenovana je u Zlatnu diplomu.

Ponosni smo što su naši alumni već više od stoljeća generatori novih istraživačkih ideja, spoznaja i inovacija, pojedinci koji su kroz povijest redovito preuzimali ulogu predvodnika u razvoju i implementaciji novih tehnologija. Generaciju 1971./1972. čini 247 diplomiranih inženjerki i inženjera, a na svečanosti ih se okupilo 85.

Pored Zlatnih diploma, ovom su prilikom najuspješnijim studentima uručena priznanja "Josip Lončar", za posebno istaknuti uspjeh u savladavanju gradiva na pojedinim godinama studija te posebna priznanja "Josip Lončar" za posebno uspješan završetak preddiplomskog studija u ak. god. 2021./2022. Uručena je i nagrada "Željka Matutinović - Sunčica", koja se dodjeljuje za najbolji studentski rad u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima, te nagrada "Stanko Turk", koja se dodjeljuje za osobito vrijedan diplomski rad iz polja računarstva.

Na Svečanoj sjednici Fakultet tradicionalno dodjeljuje i Zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a, a Zahvalnice je dobilo 23 srednjih škola odnosno gimnazija iz cijele Hrvatske.

Fotografije sa svečanosti dostupne su ovdje (uskoro će biti dodano još fotografija), a imena dobitnika iz redova najuspješnijih studentica i studenata nalaze se u nastavku obavijesti.

Čestitamo svim nagrađenim studentima i našim zlatnim diplomcima te im želimo svako dobro!

PRIZNANJA "Josip Lončar"

Prva nastavna godina preddiplomskog studija:

 1. Marko Šelendić          
 2. Petar Belošević
 3. Benedicte Amelie Zorana Gabelica
 4. Eugen Bošnjak
 5. Kazimir Jurlina
 6. Lovro Mužar  
 7. Eloise Habek
 8. Ante Novaković
 9. Filip Vučenik


Druga nastavna godina preddiplomskog studija:

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija

 1. Marko Srpak
 2. Paula Bartulović        
 3. Davor Dobrota

Studij: Računarstvo

 1. Darijan Gudelj 
 2. Dominik Jambrović 
 3. Naomi Kombol 
 4. Luka Hobor 
 5. Nina Sokol


Prva nastavna godina diplomskog studija:

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija

 1. Karlo Kobeščak
 2. Filip Grebenar
 3. Marko Mikša
 4. Ivo Grđan

Studij: Informacijska i komunikacijska tehnologija

 1. Davorin Mikulić
 2. Evita Šopp

Studij: Računarstvo

 1. Gordana Borotić
 2. Tomislav Harmina
 3. Josip Hrvatić
 4. Matej Škrabić
 5. Valentin Jukanović
 6. Ivan Klabučar
   

POSEBNO PRIZNANJE "Josip Lončar"

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija:

 1. Iva Barać, prosjek ocjena studija: 5,00
 2. Ivan Budić, prosjek ocjena studija: 5,00


Studij: Računarstvo:  

 1. Vinko Sabolčec, prosjek ocjena studija: 5,00
 2. Marta Knežević, prosjek ocjena studija: 5,00


Nagrada "Željka Matutinović - Sunčica" pripala je Andri Žambokiju, Leu Gočanu, za rad pod naslovom "Design of Frequency-Locked Loop in 180-nm CMOS Technology" (Projektiranje frekvencijski sinkronizirane petlje u 180 nm CMOS tehnologiji), mentor: prof. dr. sc. Adrijan Barić.

Nagrada "Stanko Turk" pripala je Luki Mesariću, mag. ing. računarstva, za diplomski rad pod naslovom: "A Heuristic Algorithm for Scheduling Aerial Resources for the Extinction of Large-Scale Wildfires" (Heuristički algoritam za raspoređivanje zračnih resursa tijekom gašenja šumskih požara velikih razmjera), mentorica: prof. dr. sc. Lea Skorin-Kapov, komentorica: izv. prof. dr. sc. Nina Skorin-Kapov

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti