Diseminacijski događaj s...

Projekt "STEM in Action; Open Educational Resources for Teachers" nastavnicima nudi besplatne online i face to face STEM tečajeve. Projektne ishode zajedničkim će radom iznijeti sedam partnerskih institucija - iz Turske, Belgije, Rumunjske, Irske, Njemačke, Hrvatske i Grčke. Promicanje otvorenog pristupa rezultatima projekta jedan je od ciljeva Erasmus+ programa, podržavajući učenje, podučavanje, osposobljavanje i rad s mladima. Naš projekt ima isti cilj! Fakultet elektrotehnike i računarstva je partner u konzorciju, a voditeljica je izv. prof. dr. sc. Ana Sović Kržić.

Diseminacijski događaj s multiplicirajućim učinkom održan je u srijedu, 9. studenoga 2022. godine, s početkom u 13.00 sati. Sudionici su pohađali zanimljivo predavanje i dvije paralelne radionice o različitim tematskim područjima, o čemu se više informacija nalazi u nastavku obavijesti.

 

U okviru predavanja "Kako koristiti nove pristupe u podučavanju" predstavljeni su neki od novih pristupa podučavanja kao što su igrifikacija, potraga za blagom, pričanje priča, diskusija, escape room i sl. Na prvoj radionici "Lego Spike Essentials – Lego roboti za najmlađe" polaznici su se okušali u sastavljanju i programiranju robota iz Lego Spike Essentials seta namijenjenom predškolcima i nižim osnovcima. Na drugoj radionici "Uvod u hrvatski mikrokontroler VIDI X" polaznici su naučili od čega se sve sastoji VIDI X. Samostalno su napravili svoje prve programe koristeći senzore i aktuatore već ugrađene u VIDI X. VIDI X je hrvatski mikrokontroler namijenjen starijim osnovcima i srednjoškolcima.

Autor: Jasna Matijević
Popis obavijesti