Završna konferencija Erasmus+...

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) koordinator je projekta Osnaživanje djevojaka u STEAM-u kroz robotiku i kodiranje - RoboGirls koji se provodi u suradnji sa šest partnera iz europskih zemalja: Hrvatske, Španjolske, Grčke, Irske i dva partnera iz Cipra.

Završna konferencija i predstavljanje rezultata projekta održana je 9. studenoga 2022. godine na FER-u, a okupila je edukatore, učitelje, nastavnike, istraživače, kreatore politika i mlade zainteresirane za STEAM obrazovanje.

Najvažniji je cilj projekta povećati i njegovati zanimanje djevojaka za digitalni sektor razvojem rodno - uključivih obrazovnih aktivnosti i otvorenih obrazovnih izvora usmjerenih na robotiku i kodiranje, objašnjava koordinatorica izv. prof. dr. sc.  Ana Sović Kržić.

Više o projektu možete saznati u promo videu projekta, a u nastavku obavijesti nalazi se više informacija o radionicama koje su održane na završnoj konferenciji.

Na početku konferencije održana su zanimljiva predavanja pod nazivom "Theoretical framework - current status in STEAM education", koje je predstavio g. Georgios Kosyvas iz Grčke te "Results from the pilot implementations of RoboGirls activities in schools", o kojima je govorio g. Panagiotis Kosmas iz Cipra.

Nakon predavanja, sudionici su mogli sudjelovati na jednoj od radionica iz različitih tematskih područja. Na prvoj radionici naziva "Bot za crtanje" polaznici su sastavljali svog robota za crtanje koristeći Lego Spike Prime set. Robota su programirali da crta pravokutnike, rombove i kućicu. Na drugoj radionici "RoboGirls platforma za e-učenje" učitelji su imali priliku registrirati se na platformu, vidjeti materijale, dati povratne informacije i raspravljati o izazovima u integraciji robotike u učionici. Na trećoj radionici "Traveling in Europe with Bee-bot" polaznici su upoznali robot Bee-bot u prirodnom okruženju i učili programirati bez korištenja računala.

Autor: Jasna Matijević
Popis obavijesti