Dodjela Zlatnih diploma za generaciju...

U povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u će 16. studenoga 2022. godine generaciji inženjera koji su diplomirali u akademskoj godini 1971./1972. svečano biti uručene Zlatne diplome.

Dodjela diploma će se održati u sklopu Svečane sjednice Fakultetskoga vijeća, u dvorani Auditorium Maximum, s početkom u 12 sati.

Zlatne diplome Fakultet dodjeljuje već više od tri desetljeća, od 1991. godine, kada je donesena odluka o dodjeli Spomendiplome diplomiranim inženjerima pedeset godina od njihovog završetka studija. Na taj način Fakultet tradicionalno iskazuje zahvalnost svojim diplomiranim inženjerima na svemu što su učinili za razvoj struke te za promociju Fakulteta u cjelini. Ponosni smo što su naši inženjeri već više o stoljeća generatori novih istraživačkih ideja, spoznaja i inovacija, pojedinci koji su kroz povijest redovito preuzimali ulogu predvodnika u razvoju i implementaciji novih tehnologija. Naime, početkom studija elektrotehnike u Hrvatskoj smatra se 1919. godina, kada je u sklopu Kraljevske visoke tehničke škole započeo s radom Elektro-inženjerski odjel.

Pored Zlatnih diploma, tom će prilikom najuspješnijim studentima biti uručena priznanja "Josip Lončar", za posebno istaknuti uspjeh u savladavanju gradiva na pojedinim godinama studija, te posebna priznanja "Josip Lončar" za posebno uspješan završetak preddiplomskog studija u ak. god. 2021./2022. Ukupno 33 izvrsnih studentica i studenata dobit će ova vrijedna priznanja.

Za najbolje studentske radove studenata FER-a u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima bit će uručena nagrada "Željka Matutinović - Sunčica", a za osobito vrijedan diplomski rad iz polja računarstva nagrada "Stanko Turk".

Na Svečanoj sjednici Fakultet tradicionalno dodjeljuje i zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a. Zahvalnice će dobiti 23 srednje škole odnosno gimnazije iz cijele Hrvatske.

Autor: Petra Škaberna
Dodjela Zlatnih diploma za generaciju inženjera 1971./1972.
16. studenoga 2022. 12:00  -  13:30
Popis obavijesti