FER i Medicinski fakultet partneri na...

Medicinski fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva partneri su u provedbi projekta "Erasmus Mundus Joint Master Degree in Brain and Data Science – NeuroData". Voditelji projektnih timova su prof. dr. sc. Mario Cifrek (FER) i prof. dr. sc. Melita Šalković-Petrišić (MEF).

NeuroData je dvogodišnji diplomski studij koji se izvodi na engleskom jeziku. Namijenjen je studentima širega područja biomedicine, biomedicinskoga inženjerstva, računarstva i informacijsko-komunikacijskih tehnologija s ciljem stjecanja interdisciplinarnih znanja potrebnih za rješavanje sve složenijih pitanja u neuroznanosti.

Erasmus+ financiranje ovoga studija odobreno je u trajanju od 72 mjeseca za ukupno 4 generacija studenata, a početak provedbe projekta je 1. rujna 2022. godine. Prijave za upis prve generacije studenata za akademsku godinu 2023./2024. počinju u studenome 2022. NeuroData program naveden je u Erasmus Mundus katalogu na POVEZNICI.

Više informacija o studiju NeuroData može se pronaći na službenoj stranici programa, u nastavku obavijesti te na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

U okviru Erasmus+ programa Erasmus Mundus shema (EMJM) oznaka je IZVRSNOSTI u nastavnom procesu visokih učilišta koja zajednički provode i međusobno priznaju EMJM transnacionalne studijske programe.
 

Prof. dr. sc. Mario Cifrek (voditelj projekta - FER), prof. Alon Korngreen (koordinator projekta) i prof. dr. sc. Melita Šalković-Petrišić (voditeljica projekta - MEF)


Koordinator studija NeuroData je Sveučilište Bar Ilan iz Izraela (Bar-Ilan University), a uz Sveučilište u Zagrebu, partneri su Sveučilišta u Nizozemskoj (Vrije Universiteit Amsterdam), Portugalu (Universidade de Lisboa - Instituto Superior Técnico), Italiji (University of Padua) i Finskoj (University of Jyväskylä).

Prvu godinu studija svi studenti pohađaju na Sveučilištu Bar-Ilan stječući temeljna znanja iz područja neuroznanosti i znanosti o podacima i završavaju je na dvotjednoj Ljetnoj školi koju organiziraju Medicinski fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Uz teorijski i praktični rad, tijekom Ljetne škole studenti upoznaju mentore s partnerskih sveučilišta i, ovisno o svojim interesima, dogovaraju na kojem će od njih (osim Sveučilišta u Zagrebu) pohađati drugu godinu studija i raditi diplomski rad. Nakon završetka studija i obrane diplomskog rada, studenti stječu dvostruku titulu (double degree) magistra Sveučilišta Bar-Ilan i magistra sveučilišta na kojem izrađuju i brane diplomski rad.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti