U sklopu Erasmus+ projekta Cogsteps, čiji je koordinator FER, organizira se dvotjedni program startup edukacije pod nazivom From MVP to first customers. Program će se održati u Ljubljani od 23. siječnja do 5. veljače 2023. godine s ciljem dobivanja povratne informacije s tržišta i pronalaska prvih kupaca. Pozivamo istraživače i profesore koji rade na projektu s potencijalom za komercijalizaciju da provedu jedan ili dva tjedna uz pokrivene životne troškove s iskusnim startup mentorima u zimskom ugođaju Ljubljane.

Prijave su otvorene do 15. prosinca 2022. godine putem prijavnog obrasca koji je dostupan ovdje.

Više informacija o programu pročitajte u nastavku obavijesti.

Za vrijeme dvotjedne startup edukacije proći ćemo kroz teme bitne za uspješno lansiranje MVP-a (eng. Minimum Viable Product), pronalazak prvih kupaca i prikupljanje što više informacija za uspješno pozicioniranje krajnjeg proizvoda na tržištu.

Tijekom programa ćete sudjelovati na predavanjima i radionicama uz vrhunsko mentorstvo iskusnih stručnjaka iz slovenskog startup ekosustava i posjetiti neke uspješne tvrtke koje su nekada bile u fazi u kojoj ste vi sada. Uz to, program uključuje i različite društvene aktivnosti za povezivanje s ostalim sudionicima i uživanje u zimskom ugođaju Ljubljane.

S obzirom na to da cijeli program traje dva tjedna, predavanja i radionice će se održavati u poslijepodnevnom terminu kako biste imali dovoljno vremena za rad na daljinu ako je potrebno. Dodatno, možete odabrati i sudjelovanje samo u prvom ili samo u drugom tjednu programa.

Osnovni životni troškovi (smještaj i prehrana) tijekom boravka u Ljubljani su pokriveni za sve sudionike.

 

Kako se prijaviti?

Ako ste istraživački tim koji je ima ideju, prototip ili samo želju za novim znanjem, prijavite se do 15. prosinca 2022. godine. Prijave su otvorene za sve zaposlenike Sveučilišta u Zagrebu.

Sve prijavljene obavijestit ćemo o rezultatima selekcijskog postupka odmah nakon obrade prijave. Prijave obrađujemo po primitku.

Više informacija o predavanjima i radionicama možete vidjeti na poveznici.

U slučaju dodatnih pitanja možete kontaktirati programskog voditelja projekta Cogsteps Matiju Srbića na e-mail adresu: matija.srbic@fer.hr.

Autor: Lucija Ropret
Popis obavijesti