14. Međunarodna radionica pomorske...

Međunarodna interdisciplinarna radionica pomorske robotike "Breaking the Surface" održava se četrnaestu godinu zaredom, od 25. rujna do 2. listopada 2022. u Biogradu na Moru.

Organizatori radionice ponovno su Centar za podvodne sustave i tehnologije i Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, ali ovoga puta, osim projekta "Plava tehnologija - Razvoj inovativnih tehnologija za održivost Jadranskog mora" (InnovaMare) u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska kao i prošle godine, radionicu podupire i Twinning projekt Montenegrin Centre for Underwater Sensor Networks (MONUSEN) iz okvirnog programa Europske unije za istraživanja i inovacije Obzor Europa.

Breaking the Surface je sedmodnevna radionica koja okuplja međunarodne stručnjake i korisnike iz cijeloga svijeta iz područja pomorske robotike, pomorske arheologije, biologije i geologije. Program uključuje stručna predavanja, demonstracije i predstavljanje poduzeća. Sudionici će imati priliku saznati o najnovijim istraživanjima, postignućima i tehnologijama u području pomorske robotike te o budućim planovima i projektima svjetski poznatih stručnjaka u području pomorskih znanosti.

Bogati program 7-dnevne radionice nalazi se ovdje, a fotografije s prethodnih radionica dostupne su u galeriji.

Autor: Petra Škaberna
Breaking the Surface
25. rujna 2022. 09:00  -  2. listopada 2022. 18:00
Popis obavijesti