Djeco, želim vam sreću na ispitu!

Jedan od naših najomiljenijih nastavnika, profesor Ljubo Marangunić, održao je 8. lipnja 2022. svoje posljednje predavanje na FER-u, predavanje iz Matematičke analize 2.

Tijekom punih 55 godina držao je nastavu iz gotovo svih obaveznih matematičkih predmeta, a za mnoge generacije studenata ETF-a, i kasnije FER-a, glasi kao omiljeni profesor predmeta Matematička analiza 1 i 2. Kao i mnoga druga predavanja i ovo je zaključio rečenicom "Djeco, želim vam sreću na ispitu!".

Dragi profesore, nadamo se da se vidimo i sljedeće akademske godine. Posjetite svoj FER, vaši studenti i kolege će vas nestrpljivo čekati.

Profesor Ljubo Marangunić rođen je 17. ožujka 1942. u Zagrebu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1965. godine, smjer Slaba struja. Tijek njegovog daljnjeg znanstvenog usavršavanja odredila je snažna ljubav prema matematici te je 1975. godine magistrirao, a potom 1986. godine i doktorirao matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njegov znanstveni interes vezan je uz konačne grupe, a bavio se i matematičkom analizom. Godine 1978. izabran je u znanstveno-nastavno zvanje asistenta, 1989. u zvanje docenta, 1993. postaje izvanredni profesor te 2006. redoviti profesor na Zavodu za primijenjenu matematiku. Od akademske godine 1994./1995. do akademske godine 1997./1998. obavljao je dužnost prodekana za nastavu našeg fakulteta.

Pogledajte razgovor s profesorom Marangunićem koji je snimljen prošle akademske godine:
Pauza za kavu #1 - prof. dr. sc. Ljubo Marangunić
 

Autor: Dario Bojanjac
Popis obavijesti