5. godišnji koncert AKMUZ-a

U petak, 20. svibnja 2022., u auli FER-a, s početkom u 20.00 sati, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva (AKMUZ) održat će 5. godišnji koncert. Gost koncerta jedan je od najstarijih hrvatskih zborova, HPD Davor iz Slavonskog Broda.

Ovogodišnji koncert AKMUZ-a mali je jubilej kojim predstavljamo potpuno osvježeni repertoar domaćih i stranih poznatih skladbi. Vjerujemo da mnoge interesira kako u izvedbi muškog zbora zvuči pjesma "Jugo" (Marijan Ban i Giuliano) ili "Zvona moga grada" (Vice Vukov).

Tom će prilikom aktivnim članovima Zbora, koji su ostvarili neprekidno zborsko djelovanje od pet godina, biti uručena i priznanja.

Na koncert su pozvani svi ljubitelji zborskog višeglasja i ljudi dobre volje!

U nastavku slijedi više informacija o događaju i AKMUZ-u.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl' Ivellija i bivšeg dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Prefekt Zbora je prof. dr. sc. Kristian Jambrošić. Konstituiranje i prva proba zbora održana je 18. siječnja 2016. godine. Zbor je od tada izrastao je u najveći muški muški zbor u Hrvatskoj, ali i šire.

Zbor je do danas održao preko 150 nastupa: u domovini više od 30 gradova, a u inozemstvu u Sloveniji, Italiji, Kosovu, Srbiji te Francuskoj te osvojio više zlatnih plaketa na domaćim i međunarodnim zborskim natjecanjima.

Gostujući zbor je HPD "Davor", jedan od najstarijih aktivnih zborova u Hrvatskoj, a koji ove godine slavi 150. godišnjicu od osnutka (1871.).

Koncert će se održati u predpandemijskom formatu – velika publika i druženje nakon koncerta.

 

Autor: Petra Škaberna
5. godišnji koncert AKMUZ-a
20. svibnja 2022. 20:00  -  21:00
Popis obavijesti