U četvrtak, 19. svibnja, u 15.00 sati Ivan Zerec iz SHAPE-a održat će prezentaciju o web servisima i pripadajućim klijentskim aplikacijama.

Pri razvoju web ili mobilnih aplikacija često se javlja potreba za repozitorijem slika i drugog medijskog sadržaja. Tim slikama je nerijetko potrebno manipulirati kako bi se prilagodile potrebama samih aplikacija. To može uključivati izrezivanje originalne slike na željene dimenzije uz zadržavanje bitnog sadržaja (npr. lica), promjenu formata ili pak razine kvalitete slike.

Predavanje će držati Ivan Zerec, čiji je diplomski rad bila aplikacija koju će prezentirati, a koja mu je ujedno bila i jedan od prvih projekata u Shapeu, gdje i dalje radi a započeo je raditi tijekom studija. U Shapeu Ivan radi na poziciji beckend developera te je u dvije i pol godine imao priliku radili na brojnim projektima pisanim u Pytonu i Go-u.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Zašto ne omogućiti definiranje karakteristika slike putem URL parametara prilikom dohvaćanja originalne slike? Zašto je odabran programski jezik Go? Koje su prednosti NoSQL baze za ovaj konkretan servis? Kako je riješen problem detekcije lica na slici? Kako ovaj servis pomaže pozicioniranju web stranica/aplikacija na Google tražilici? Ako te zanimaju odgovori na neka od ovih pitanja, ovo predavanje je za tebe.

Shape je tvrtka specijalizirana za razvoj digitalnih proizvoda, web stranica i mobilnih aplikacija. Shape nije ‘tvornica’. Mi smo arhitekti, dizajneri i inženjeri. Stvaramo proizvode koji našim klijentima unapređuju poslovanje i rješavaju praktične probleme. Koristimo najnovije tehnologije i pratimo svjetske trendove u razvoju web i mobile rješenja. Naši su lideri stručnjaci s višegodišnjim iskustvom, spremni saslušati i brinuti o tvom profesionalnom rastu i razvoju.
S obzirom na veliki rast, u konstantnoj smo potrazi za novim talentima. Kod nas ćeš imati priliku raditi na stvarnim projektima za naše klijente, rame uz rame s najvećim stručnjacima te učiti od njih. Praksa je plaćena a postoji i prilika za stalno zaposlenje. Ako ti je išta od ovoga zanimljivo, slobodno nam se javi da razgovaramo dalje!

Tech Talk edukativni je program koji provodi udruga SS FER u KSET-u tijekom akademske godine, a cilj
programa je pružiti kvalitetno neformalno obrazovanje studenatima STEM područja putem gostujućih
predavanja i radionica poduzeća iz IT industrije.

Autor: Darija Filipović
Tech Talk: Go(lang) servis za pohranu medijskog sadržaja i verzioniranje slika
19. svibnja 2022. 15:00  -  16:00
Popis obavijesti