Doc. dr. sc. Marko Horvat predsjednik...

Doc. dr. sc. Marko Horvat sa Zavoda za primijenjeno računarstvo sredinom travnja 2022. godine izabran je za predsjednika Znanstvenog vijeća HCR CTRO d.o.o.

Hrvatski centar za razminiranje – Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o. je državno poduzeće koje se bavi ispitivanjem, istraživanjem, razvojem i obukom u području protuminskog djelovanja. Docent Horvat se s problemom opisa minske scene bavi primjenom ontologija i automatiziranog zaključivanja u suradnji s Geodetskim fakultetom, a u svrhu izrade naprednog sustava za pomoć u odlučivanju. S FER-a dolazi više članova Znanstvenoga vijeća HCR CTRO-a, a to su: prof. dr. sc. Vedran Bilas, prof. dr. sc. Sven Lončarić te prof. emer. dr. sc. Nedjeljko Perić.

Znanstveno vijeće potiče suradnju stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u tradicionalnom pristupu protuminskom djelovanju i novih, mlađih suradnika koji donose nove poglede i nove tehnologije, kao što su umjetna inteligencija, strojno učenje, automatsko raspoznavanje i klasifikacija slike. Članovi Znanstvenoga vijeća obuhvaćaju brojna, raznovrsna i međusobno komplementarna znanstvena područja te razmatraju nove metode razminiranja, ali i rade na unapređenju postojećih, kao što su detektori metala, psi tragači i mehaničko razminiranje.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti