Stjepan Orešković: Savršeni partneri...

FER, Financijski klub te Hrvatska sekcija IEEE pozivaju vas na predavanje prof. dr. sc. Stjepana Oreškovića, suvlasnika M+ Grupe. Predavanje će se održati u petak, 8. travnja 2022., u 16 sati u dvorani B4.

Tema predavanja: Savršeni partneri - Znanost i poduzetništvo u 21. stoljeću

Na predavanju će profesor Orešković govoriti kako je M+ grupa u četiri godine postala globalni igrač i došla do 10 700 zaposlenih u 14 zemlja na 62 tržišta. Koje su vrste znanja i tehnologija najviše pomogle tom nevjerovatnom rastu? Kakva je uloga sveučilišta poput Harvarda, MIT, Stanforda u poduzetničkim uspjesima poput Applea, Microsofta, Alphabeta, Tesle?  Kakav je odnos znanosti i poduzetništva u Hrvatskoj? 

Za predavanje nije potrebna prijava. Biografiju gostujućeg predavača možete pročitati u nastavku obavijesti.

Dr. Stjepan Orešković ima bogato iskustvo u povezivanju znanosti i poduzetništva. U svijetu poduzetništva poznat je kao uspješan investitor i menadžer. Većinski je vlasnik M+ grupe.

Istovremeno je profesor na nizu vodećih svjetskih sveučilišta i glavni istraživač Pfizerovog GLOBAL GRAND projekta. Osnivač je i direktor WHO kolaborativnog centra za HIV Strategic Information koji je obrazovao više od 2600 polazinka s pet kontinenata iz 110 zemalja svijeta. Radio je kao konzultant na velikim projektima za međunarodne organizacije kao što su The World Bank, European Commission i WHO. 

Njegovi ključni projekti, aktivnosti i urednički članci predstavljeni su u svjetski vodećim znanstvenim časopisima kao što su the Lancet i BMJ te knjigama "Global Health Leadership and Management" (predgovor David Rockefeller), "Global Health Disparities" (predgovor Enku Kebede Francis) i "Urban Health" (predgovor Michael R. Bloomberg). Nastupao je, pisao priloge ili su njegovi projekti predstavljani u vodećim međunarodnim medijima uključujući Bloomberg, CNN, BBC, Huffington Post, Reuters, Associated Press, RTL.

Autor: Sven Barac
Savršeni partneri - Znanost i poduzetništvo u 21. stoljeću
8. travnja 2022. 16:00  -  17:30
B4
Popis obavijesti