Održan još jedan uspješan Career...

U četvrtak 9. prosinca 2021. godine održan je šesti po redu Career Speed Dating, kada su još jednom uspješno spojeni poslodavci i studenti područja STEM u jedinstvenoj kombinaciji razgovora za posao i brzih spojeva!

Kako je izgledalo ovogodišnje karijerno dejtanje?

Zajedničkim organizacijskim snagama Centra karijera FER-a i studentske udruge eSTUDENT, Career Speed Dating se još jednom pokazao poprištem sjajnih poslovnih prilika kako za poslodavce, tako i za studente. Raspoređena u ukupno devet skupina, svako od 54 poduzeća obavilo je razgovor za posao s ukupno 36 kandidata. Razgovori za posao trajali su po 8 minuta, nakon čega su poslodavci i studenti imali još dvije minute za ostavljanje povratne informacije o obavljenom razgovoru.

U nastavku obavijesti pročitajte nekoliko osvrta studenata i poduzeća koja su sudjelovala na Career Speed Datingu.

Za mnoge prijavljene studente, među kojima je bio i Ivan Srbljinović, student pete godine programskog inženjerstva na FER-u, ovako organizirani razgovori predstavljaju idealan način da opušteno kroče u poslovni svijet: "Jako mi se svidio prijateljski način komunikacije od strane poduzeća i njihova opuštenost. Daleko od onog što sam očekivao, tako da ću se definitivno prijaviti i sljedeće godine."

I za studenta FER-a, Bornu Šeatovića, tek naizgled malo vremena za razgovor na Career Speed Datingu pokazalo se sasvim dovoljnim za ostvarenje prvog poslovnog kontakta i istraživanje velikog broja opcija: "Ovo mi je prvi put da sam bio na Career Speed Datingu i jako mi se sviđa zato što u relativno okej vremenu mogu istražiti jako puno opcija i jako puno drugačijih firmi, što oni očekuju od mene, a što je mogu dobiti od njih i sve u svemu super iskustvo."

Što se tiče perspektive poduzeća, i Daria Vuco iz Ars Future istaknula je kako je format Career Speed Datinga posebno zahvalan kada su u pitanju studenti koji tek traže svoje profesionalno usmjerenje: "U usporedbi s klasičnim razgovorima za posao, ovako je opuštenije, studenti nemaju osjećaj da su na formalnom razgovoru. Također, mi smo opušteniji, nema krivih odgovora, popričamo o svemu i o njihovim projektima, a i studenti su na domaćem terenu pa im je odmah lakše. Mi smo jako zadovoljni i imamo nekoliko dobrih kandidata."

Šesta godina Career Speed Datinga među poslodavcima je zatekla i one poput Pavle Pavišića iz Poslovne Inteligencije, koji su u prijašnjim godinama Career Speed Dating posjetili kao studenti: "Prvi puta dolazim kao predstavnik svoje firme, ali bio sam već prije par godina kao student. Razlika je što se sad nalazim na drugoj strani stola i imam malo više iskustva, ali bilo je jako zanimljivo. Lijepa organizacija, stvarno nemam primjedbe. Smatram da je proces dosta jednostavan, više manje svi idemo u krug i imamo svoje vrijeme. Imamo dovoljno vremena da stignemo dobiti okviran dojam o studentima. Studenti su odlični, ambiciozni i imaju puno potencijala. Pronašli smo nekoliko kandidata koji nam se sviđaju tako da mislim da se isplatilo, a isplatit će se još i više u budućnosti."

Ako želiš li saznati više informacija o Career Speed Datingu i sličnim projektima, prati stranicu Centra karijera FER-a ili udruge eSTUDENT.

Autor: Lucija Roprat
Popis obavijesti