Održane promocije magistara inženjera...

Svečane promocije magistara inženjera i magistrica inženjerki FER-a održale su se 11. prosinca 2021. godine u Studentskom centru u Zagrebu.

Generaciju 2021. čini 521 pristupnik, odnosno 321 magistar inženjer računarstva, 160 magistara inženjera elektrotehnike i informacijske tehnologije te 40 magistara inženjera informacijske i komunikacijske tehnologije. Pritom nas posebno veseli što od ukupnog broja promovenata, 22 posto čine magistre inženjerke!

Radi velikog broja pristupnika promocije su održane u četiri termina, a promoventi su s ponosnom ovaj veliki dan podijelili s brojnim članovima obitelji, prijateljima i kolegama. Na početku svečanosti okupljenima se obratio dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec. On je novoj generaciji najmlađih i najboljih stručnjaka iz područja elektrotehnike, ICT-a i računarstva koje ova zemlja ima, između ostaloga, poručio: "Budite znatiželjni, slijedite svoju znatiželju! Slijedite svoja pitanja! Slijedite pitanja zbog kojih ste noću budni, slijedite ona pitanja koja vas dovode ne do odgovora, nego do novih pitanja. I ne bojte se tih pitanja. Ne bojte se ni svoje znatiželje. I ne pitajte se što ćete raditi za pet ili deset godina; pitajte se koja ćete pitanja tada postavljati!"

U ime svih pristupnika, na promocijama su kratke govore održali i Otto Heide, Marino Voćanec, Dominik Keča te Matea Španić, pristupnici koji su po uspjehu na diplomskom studiju ostvarili rezultat među najboljih 1 % studenata u generaciji.

Na kraju svečanosti, poticajne govore održali su i posebni gosti, alumni našega Fakulteta, g. Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije u HT-u te g. Mladen Pejković, stariji izvršni direktor za transformaciju i ICT Atlantic Grupe. Njihove glavne poruke mogu se sažeti u sljedeće riječi: "Donosite odluke, baždarite svoj vlastiti kompas i birajte nove puteve!" odnosno "budite kao Ferdo, budite Maestro!". Snimku sve četiri promocije, na kojoj ćete pronaći i sjajne govore naših gostiju, promovenata i dekana, pogledajte na YouTube kanalu FER-a ovdje.

Radi velikog broja pristupnika promocije su održane u četiri termina, a fotografije su dostupne na poveznicama: 9 sati, 11 sati, 13 sati i 15 sati. Atmosferu s promocija možete pogledati i na našim društvenim mrežama Facebooku i Instagramu. U nastavku obavijesti nalazi se nekoliko odabranih fotografija.


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti