Preminuo prof. dr. sc. Mladen Kos

U ponedjeljak, 8. studenoga 2021. godine, u 73. godini života preminuo je prof. dr. sc. Mladen Kos, bivši dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva i umirovljeni redoviti profesor Zavoda za telekomunikacije.

Posljednji ispraćaj profesora Kosa bit će u petak, 12. studenoga 2021. godine, u 12.40 sati u Velikoj dvorani na Krematoriju.

Kao dugogodišnji profesor sudjelovao je u izvođenju nastave na predmetima Teorija informacije, Teorija prometa, Algoritmi i metode optimizacija, Optimizacije u telekomunikacijama i Širokopojasne mreže. Bio je suradnik i voditelj mnogim znanstvenim i stručnim projekatima u području telekomunikacija. Obnašao je dužnost predstojnika Zavoda za telekomunikacije FER-a (1998. - 2000.), prodekana za nastavu na FER-u (2000. - 2002.) i dekana FER-a (2002. - 2006.). Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu je sudjelovao u izvođenju nastave Teorija informacije, a ne Medicinskom fakultetu u Zagrebu je sudjelovao na poslijediplomskom studiju iz Telemedicine. Godine 1995. utemeljio je Laboratorij za napredne telekomunikacijske studije (LATS). Bio je predsjednik Upravnog vijeća CARNet-a (2004. - 2008.), aktivni član većeg broja domaćih i stranih znanstvenih i stručnih društava. Za svoj istaknuti rad dobio je Srebrnu plaketu "Josip Lončar" 1976., a 2006. Zlatnu plaketu "Josip Lončar" za dugogodišnji predani znanstveno-istraživački rad, posebno uspješno upravljanje Fakultetom i doprinos usklađivanju akademskog programa Fakulteta prema odredbama bolonjske deklaracije.

Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio za Fakultet i Zavod. Neka počiva u miru.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti