Početak nastave na FER-u

Ponedjeljak, 4. listopada, bio je prvi dan nastave u novoj akademskoj godini koja će se na FER-u odvijati kontakno, što znači da su učionice i hodnici Fakulteta ponovno oživjeli i napunili se žamorom naših studenata!

Krajem prošloga tjedna na Uvodnom smo satu poželjeli dobrodošlicu novoj generaciji brucoša, našim perspektivnim mladim ljudima od kojih je velika većina na državnoj maturi ostvarila najbolje rezultate iz Matematike i Fizike. Od 653 upisanih brucoša, na državnoj je maturi njih 403 bilo među 1000 najboljih iz Matematike (više razine) te čak 483 najboljih iz Fizike.

Stranim studentima, koji će na FER-u boraviti u okviru kratkoročne mobilnosti ili u sklopu studijskih programa na engleskom jeziku, organizirali smo događaj pod nazivom New Student Orientation. Za 80-ak studenata, koji su na FER stigli iz 12 država i ukupno 16 svjetskih gradova, tom smo prilikom održali predavanje tijekom kojeg smo ih upoznali s ključnim informacijama vezanim uz studiranje na našem Fakultetu. 

Kako bi se što bolje snašli u novom okruženju, za naše smo drage goste osigurali nekolicinu studenata FER-a starijih godina, tzv. buddyje, koji će ih, sigurni smo, upoznati sa svim tajnama studentskoga života u Zagrebu, ali i šire!

Izuzetno nas veseli što će se u akademskoj godini 2021./2022. nastava odvijati uživo te želimo svima uspješan početak studiranja na FER-u!

Više fotografija s navedenih događaja dostupno je u galeriji ovdje.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti