FER upisuju najbolji maturanti!

Drage naše brucošice i brucoši, želimo vam sretan početak studiranja na FER-u, uz nadu da ćemo u idućih nekoliko godina ispuniti sva vaša očekivanja te vam biti najbolji mogući poticaj za daljnje usavršavanje te stručni i znanstveni rast!

Prema upisnoj rang listi od 21. srpnja 2021. godine, FER je i ove godine popunio upisnu kvotu već u ljetnom upisnom roku, pa će tako u akademskoj godini 2021./2022. hodnicima Fakulteta šetati 653 brucoša!

Od ukupno 653 maturanta, njih osam ostvarilo je pravo na izravan upis na FER, od kojih je jedan kandidat ujedno imao i maksimalnih 1000 bodova. Od tisuću srednjoškolaca koji su na državnoj maturi iz Fizike postigli najviše bodova, njih čak 483 odabralo je FER kao prvi izbor za upis na fakultet i uspjelo ostvariti pravo na upis, a jednako impresivni rezultati odnose se i za Matematiku. Naime, 403 maturanata s najboljim rezultatima iz ovog predmeta pristupit će online upisima na FER-u. Inače, kao prvi izbor FER je prethodno označilo više od 1100 maturanata čime se nastavlja višegodišnji trend iznadprosječnog interesa srednjoškolaca za preddiplomske studijske programe "Elektrotehnika i informacijska tehnologija" i "Računarstvo".

Brucoši i brucošice stižu na FER iz svih krajeva Hrvatske, no ipak najveći broj dolazi iz zagrebačkih srednjih škola (47 posto), a najviše iz XV. gimnazije, V. gimnazije, Gimnazije Lucijana Vranjanina i Tehničke škole Ruđera Boškovića. Također, posebno nas veseli podatak što djevojke čine 25 posto udjela u ukupnom broju studenata nove generacije!

Pristupnici koji su ostvarili pravo upisa na FER na preddiplomske studijske programe koji se izvode na hrvatskom i engleskom jeziku dobit će upute za pristup online upisnoj aplikaciji putem elektroničke pošte, na adresu evidentiranu u sustavu Postani student. U danima 26. i 27. srpnja 2021. godine trebaju dovršiti/potvrditi upis. Dolazak na fakultet radi potvrđivanja upisa nije potreban.

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Jesen ćemo započeti i s novim preddiplomskim i diplomskim studijskim programima na engleskom jeziku, a osim stranaca, pravo na upis imaju i maturanti odnosno studenti iz Hrvatske. Ovime FER započinje novu eru internacionalizacije uz tendenciju pozicioniranja Hrvatske na globalnoj karti visokog obrazovanja.

Iduću akademsku godinu nastavljamo i s provođenjem preddiplomskog sveučilišnog studija Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori koji je smješten u Šibeniku, a na kojem nastavu izvode najbolji profesori FER-a i Fakulteta strojarstva i brodogradnje u tome području. Na tom je studiju za rujanski razredbeni rok preostalo 30-ak slobodnih mjesta.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti