UniSport ZG: FER osvojio tri zlata i...

Na ovogodišnjem natjecanju UniSport ZG, koje se održavalo tijekom mjeseca travnja, svibnja i lipnja, studenti i studentice FER-a natjecali su se u svih 13 sportova te ostvarili iznimne rezultate, osvojivši tri zlata te ukupno čak 18 medalja!

Zlatnu medalju odnijela je muška ekipa u rukometu, odbojci na pijesku i odbojci.

Pobjeda muške ekipe u rukometu bila je "točka na i" uspješne sportske sezone od koje se nije puno očekivalo radi nemogućnosti treniranja uzrokovanih epidemijom virusa COVID 19. Svi naši sportaši i sportašice pokazali su iznimnu volju da nastupaju za Fakultet pa s ponosnom možemo istaknuti da je FER sudjelovao u svim održanim natjecanjima i kategorijama. Nekolicina sportova odgođena je za rujan, kada očekujemo i proglašenje najuspješnijeg fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Iskrene čestitke svim studentima i studenticama na sudjelovanju i osvojenim medaljama!! 

U nastavku obavijesti nalaze se rezultati po pojedinačnim skupinama i kategorijama te nekoliko fotografija.

NOGOMET - Natjecanja su započela s nogometnom ligom početkom travnja. Ekipa FER-a je izgubila u četvrtfinalu od PMF-a i time završila daljnje natjecanje u nogometu.

ATLETIKA – prvenstvo u atletici održano je 20. svibnja, a muška ekipa FER-a ukupno je zauzela 5. mjesto. Student Josip Jaram je u disciplini 100 m osvojio 3. mjesto, dok je u disciplini 400 m Domagoj Mutić zauzeo 2. mjesto, a Antonio Horvatić 3. mjesto.

TENIS – 22. i 23. svibnja održano je Sveučilišno prvenstvo Zagreba u tenisu. Studentice Tamara Lužija i Lea Subotić u ženskoj konkurenciji FER-u osigurale su ukupno 2. mjesto. Studenti u muškoj konkurenciji zauzeli su 4. mjesto.

PLIVANJE – Na prvenstvu u plivanju održanom 25. svibnja studenti FER-a u muškoj konkurenciji su osvojili ukupno 3. mjesto. Student Luka Dujić u disciplini 50 m prsno osvojio je 2. mjesto. U štafeti 4x50 m mješovito studenti Luka Dujić, Faris Šećerkadić, Lovro Krčević i Marko Jurić su osvojili 2. mjesto. Studentica Barbara Buljan osvojila je 2. mjesto u disciplini 50 m leđno i 3. mjesto na 50 m delfin.

BADMINTON – Sveučilišno prvenstvo u badmintonu je održano 19. i 20. lipnja. Studentice Tamara Lužija i Barbara Janičić u jakoj ženskoj konkurenciji ekipno su osvojile 3. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji Barbara Janičić je osvojila 1. mjesto. Barbara je inače i reprezentativka Hrvatske u badmintonu. Studenti su ekipno zauzeli 5. mjesto.

ŠAH - Sveučilišno prvenstvo u šahu je također održano 19. i 20. lipnja. Ekipno u muškoj konkurenciji ekipa FER 1 osvojila je 2. mjesto, a ekipa FER 2 zauzela 5. mjesto. U ženskoj konkurenciji studentice su ekipno osvojile 2. mjesto. U pojedinačnim nastupima studentica Karla Budimir je osvojila 3. mjesto, a Berislav Paradžik 4. mjesto.

VATERPOLO – Naši studenti vaterpolisti su nažalost ranije napustili natjecanje zauzevši 3. mjesto u skupini.

FUTSAL – UniSport ZG Futsal Ligu naši studenti su igrali u muškoj i ženskoj konkurenciji. Studenti su izgubili u četvrtfinalu, a studentice nisu prošle skupinu.

ODBOJKA NA PIJESKU – Sveučilišno prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku održano je na terenima SRC Jarun 19. lipnja. Muška ekipa FER-a Matej Martinko i Luka Hrgović osvojili su 1. mjesto pobijedivši ekipu KIF-a 0:2. Ženska ekipa FER-a izgubila je u borbi za medalju, odnosno za 3. mjesto od FSB-a.

STOLNI TENIS – Sveučilišno prvenstvo Zagreba u stolnom tenisu odigrano je 26. i 27. lipnja. Prvog dana igralo se ekipno prvenstvo na kojem su naši studenti David Iveković, Tomislav Pavković i Juraj Markulin zauzeli ukupno 4. mjesto.

KOŠARKA – Muška ekipa je u finalu nažalost izgubila od EFZG-a 59:50 i time je završio njihov višegodišnji niz sveučilišnih prvaka. Ženska ekipa FER-a izgubila je u playoff-u od UF 44:34. 

ODBOJKA –Muška ekipa je obranila prošlogodišnju titulu prvaka pobijedivši u finalu EFZG 1:3 u setovima. MVP igračem je proglašen kolega Josip Kolarec. Ženska ekipa izgubila je u četvrtfinalu od EFZG 0:2.

RUKOMET – Rukometaši FER-a su također obranili prošlogodišnju titulu prvaka pobijedivši u finalu KIF 30:31, a najboljim igračem izabran je Franko Pandžić.

 

 

 

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti