Posljednji ispraćaj prof. dr. sc....

Dana 23. lipnja 2021. godine Fakultet elektrotehnike i računarstva oprostio se na zagrebačkom Krematoriju od prof. dr. sc. Slavka Krajcara - omiljenog profesora, izuzetno poštovanog kolege te iznimnog znanstvenika i stručnjaka.

Toga su dana profesora Krajcara zajedno s obitelji na vječni počinak ispratile stotine prijatelja, kolega, bivših i sadašnjih studenata. Svi su mu željeli odati posljednju počast i još jednom mu zahvaliti na nesebičnom životnom optimizmu kojim je zračio i po kojem je bio toliko prepoznatljiv.

Prije nekoliko tjedana Senat Sveučilišta u Zagrebu je na prijedlog FER-a izabrao Slavka Krajcara u počasno zvanje profesora emeritusa, ali nažalost, mirovina ga nije dočekala.

"Povijest će ga prije svega pamtiti kao čovjeka. Velikog čovjeka koji je život živio punim plućima. Volio je život. Glasno se smijao. Ispunio bi svojom pojavom i glasom svaku prostoriju u kojoj se našao. Volio je ljude. Volio je dijeliti radost. Iskreno je brinuo i pomagao svima. Iako je cijeli svoj radni vijek proveo na FER-u, surađivao je sa stotinama poduzeća, organizacija i drugih visokih učilišta. Svojim mlađim kolegama i suradnicima nesebično je prenosio svoja znanja, vještine i iskustvo, ali prije svega optimizam, stvorivši tako generacije uspješnih ljudi. Bio je inženjer, znanstvenik, edukator, pjesnik i menadžer. Nemoguće je nabrojati sve njegove pojedinačne uspjehe, jer njegov je cijeli život jedan veliki uspjeh. Ponosni smo što smo živjeli uz takvog čovjeka. Slavko Krajcar bio je "brend" i legenda FER-a, ali i svih ljudi čije je živote dotaknuo." Ovim se riječima od našeg uvaženog kolege Slavka Krajcara oprostio dekan FER-a prof. dr. sc. Gordan Gledec.

Hvala ti Slavko, na svemu što si u životu radio, na entuzijazmu i radnom elanu koji si na nas prenosio, na poticajima, na savjetima, na optimizmu, na pohvalama - na svemu!

Pokoj ti vječni, i nek' ti je laka istrijanska gruda.

 

Povezane vijesti:
FER - Preminuo prof. dr. sc. Slavko Krajcar
Jutarnji list - Umro je prof. dr. sc. Slavko Krajcar, bivši dekan FER-a i voditelj brojnih znanstvenih projekata
BUG - Odlazak velikana koji je obrazovao generacije FER-a

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti