LUMEN Data Science: FER-ovci najbolji...

Krajem mjeseca svibnja održana je velika završnica natjecanja LUMEN, najvećeg studentskog natjecanja u regiji, koje se provodi u četiri područja - Data Science, Business, Engineering i Development. Natjecanje je trajalo dva i pol mjeseca, a pored izrade rješenja za zadani problem, ekipe koje su stigle do finala trebale su pokazati svoje prezentacijske vještine i što jasnije prikazati dobiveno rješenje.

Ove se godine na LUMENu natjecalo gotovo 100 studentica i studenata FER-a, a poseban uspjeh postigle su ekipe u području Data Science. Ovogodišnja tema bila je Dynamic Deal Scoring, koju je zadalo poduzeće Atomic Intelligence, a bilo je potrebno napraviti model koji bi segmentirao narudžbe velikog proizvodnog poduzeća te odredio pet kategorija kvalitete prodajne marže za svaki segment.

Prvo mjesto osvojila je ekipa "Snoopy Quartet" odnosno studenti 5. godine FER-a, Josip Domazet, Marino Voćanec i David Dukić te Ivan Landeka, koji je nedavno diplomirao, dok je drugo mjesto pripalo ekipi "Phidaloma  Tech", koja je osvojila i nagradu za najbolju prezentaciju, a čine ju studenti Marko Barišić, Lovro Matošević, Filip Sosa i Daniel Vusić.

Zapažene rezultate imale su i studentice FER-a, Petra Omrčen i Eva Šoić, koje su bile dio miješane ekipe "šOks" te osvojile drugo mjesto u području Business.

Natjecanje LUMEN organizira studentska udruga eSTUDENT.

U nastavku obavijesti slijede fotografije pobjedničkih ekipa, a zanimljivo je napomenuti da je ekipa "Snoopy Quartet" i prošle godine, u gotovo identičnom sastavu, odnijela pobjedu u svojoj kategoriji.

Čestitamo svim natjecateljicama i natjecateljima s FER-a!

Pobjednički tim iz područja Data Science
Snoopy Quartet: Josip Domazet, Marino Voćanec, Ivan Landeka i David Dukić

 

Ekipa Phidaloma  Tech osvojila je drugo mjesto u kategoriji Data Science, ali i nagradu za najbolju prezentaciju:
Filip Sosa, Marko Barišić, Lovro Matošević i Daniel Vusić.
Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti