Održan skup Robotics and AI in...

Na događaju "Robotics and AI in Society: Impacts and Questions Raised", koji su zajedničkim snagama organizirali Fakultet elektrotehnike i računarstva i Veleposlanstvo Portugala u Hrvatskoj, 20. svibnja 2021. godine, u auli FER-a održana je zanimljiva razmjena stručnih mišljenja i kvalitetna diskusija između znanstvenika te pripadnika akademske i diplomatske zajednice.  

Skup su uvodno pozdravili Nj. E. veleposlanica Portugala, gospođa Paula Leal da Silva i dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec, a program je predvodio iskusni istraživač dr. sc. Fausto Ferreira, sa Zavoda za automatiku i računalno inženjerstvo.

Izlaganja prof. dr. sc. Pedra Lime, s Instituta Superior Técnico Sveučilišta u Lisabonu i dr. sc. Tomislava Bracanovića, sa zagrebačkog Instituta za filozofiju potaknuli su prisutne na razmišljanja u smjeru pozitivnih učinaka koje robotika i umjetna inteligencija imaju na društvo i "društvene životinje", a na okruglom stolu koji je uslijedio, razvila se daljnja diskusija u smjeru implikacija uvođenja umjetne inteligencije u našu svakodnevicu, s posebnim naglaskom na njezin utjecaj na naša radna mjesta.

Okrugli stol je moderirao prodekan za znanost, prof. dr. sc. Nikola Mišković, a pored prof. Lime i dr. sc. Bracanovića, na okruglom stolu sudjelovao je prof. dr. sc. Stjepan Bogdan.

Snimku događaja možete pogledati na FER-ovom YouTube kanalu, a fotografije s događaja dostupne su ovdje. Program skupa i najavu potražite na poveznici ovdje.

 

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti