FER pripremio bogat program povodom...

Sredinom svibnja 2021. godine održat će se 18. Festival znanosti, najveća manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj, koja se tradicionalno organizira u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

S obzirom da je prošle godine festival zbog epidemije koronavirusa otkazan, ovogodišnja tema bit će (ponovno) Kultura znanosti.

Kao i svake godine, FER će za tu priliku pripremiti bogat program odnosno predstavit će se s ukupno šest predavanja i radionica:

  • Roboti, androidi i umjetna inteligencija kroz crtiće i filmove (izv. prof. dr. sc. Ivan Marković)
  • Play2Learn – zaigrajmo računalne igre bez računala (doc. dr. sc. Tomislav Jagušt, Mirna Baksa, Robert Čiček)
  • Robotics @ FER (izv. prof. dr. sc. Ivan Marković, izv. prof. dr. sc. Matko Orsag, Nadir Kapetanović, mag. ing., Igor Kvasić, mag. ing)
  • Fraktali (Hrvoje Nuić, mag. ing.)
  • Zašto znanstvenici griješe i je li to problem? (izv. prof. Predrag Pale)
  • Fukushima – 10 godina poslije (Luka Cavaliere Lokas, dr. sc. Paulina Dučkić)

U sklopu festivala za javnost će biti otvoren i novouređeni FER-ov Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije (LABUST), smješten u studentskoj sportskoj dvorani Martinovka.

Festival znanosti održat će se, ako to epidemiološka situacija dopusti, od 10. do 15. svibnja 2021. godine. Predavanja i radionice bit će prilagođene za različite dobne skupine, a detaljni program Festivala znanosti bit će objavljen naknadno.

Autor: Petra Škaberna
Festival znanosti
10. svibnja 2021. 09:00  -  15. svibnja 2021. 20:00
Popis obavijesti