Zaočeo je inkubacijski program pete generacije SPOCK-a. Od ukupno 15 prijava s 12 različitih fakulteta, odabrano je šest timova koji će proći šestomjesečnu startup edukaciju i okušati se u pokretanju startupa. Među odabranima nalazi se jedan tim sastavljen od studenata FER-a i jedan tim sastavljen od FER-ovih istraživača sa Zavoda za visoki napon i energetiku. U odnosu na prošlu godinu, broj mentora se gotovo utrostručio pa će timovi pete generacije SPOCK-a, kroz najveći broj radionica dosad, imati priliku učiti od dobro poznatih i vrlo uspješnih stručnjaka sa startup scene.

Više informacija o timovima i mentorima pete generacije SPOCK-a pročitajte u nastavku obavijesti.

I ove godine su pristigle prijave kako timova, tako i pojedinaca koji su dobili potrebnu pomoć oko formiranja razvojnog tima. Nakon odrađenih brainstorming radionica na kojima se pričalo o motivaciji tima, područjima stručnosti potencijalnih članova, viziji, poslovnom potencijalu ideje i na kojima su se u konačnici formirali timovi, odabrano je šest timova koji će kroz SPOCK raditi na validaciji svoje ideje, formiranju poslovnog plana i razvoju MVP-ja.

Timovi će kroz šestomjesečni program startup edukacije učiti o startup terminologiji i fazama razvoja startupa, upravljanju projektom, validaciji ideja, poslovnom razvoju, istraživanju tržišta i povezivanju s ciljnim korisnicima, prezentiranju i pitchu, prototipiranju i testiranju, dizajnu proizvoda, javnom nastupu, digitalnoj komunikaciji i brendu, prikupljanju investicija i investicijskim fondovima te otvaranju tvrtke u Hrvatskoj. Na tome putu će im pomagati vrhunski mentori s bogatim iskustvom u razvoju startupa. Jako veseli činjenica da svjetski poznati i uspješni hrvatski startupi poput Orqe, Gideon Brothersa, Amoda, Ascalije, Memgrapha, ali i drugi važni dionici startup ekosustava poput HUB385, Netokracije, Algebra Laba i Ljubljanskog univerzitetnog inkubatora, prenose svoje znanje i iskustvo na sljedeće generacije i tako omogućavaju kvalitetne uvjete za njihov razvoj i rast, ali i razvoj i rast cijelog ekosustava. Popis mentora koji će mentorirati timove pete generacije SPOCK-a i njihove kratke biografije nalaze se na stranici mentora.

Uređaji za pomoć pri spašavanju rudara i uništavanje nametnika na bilju, chatbotovi za pronalazak turističkog sadržaja i pomoć pri probavnim tegobama, platforme za smanjenje energetskih troškova i povezivanje velikih tvrtki s proizvođačima zelenih rješenja – ideje su na kojima će odabrani timovi raditi sljedećih šest mjeseci. Više informacija o njima potražite na internetskoj stranici SPOCK-a.

 

Autor: Matija Srbić
Popis obavijesti