FER na skupu Brainhack Zagreb 2020

Brainhack Zagreb 2020, hackathon na temu računarstva i neuroznanosti, održan je 12. prosinca 2020. virtualno putem MS Teams platforme kao dio globalne inicijative organizacije niza hackathona u području neuroznanosti koji su se istovremeno održavali diljem svijeta.

Na treći zagrebački hackathon prijavilo se više od 130 sudionika iz devet zemalja, od čega je 30 sudionika bilo s FER-a.

U bloku predstavljanja projekata s prethodnih hackathona doc. dr. sc. Ana Sušac prezentirala je projekt "Automatic recognition of Newtonians and non-Newtonians from EEG signal" predstavljen na Brainhacku 2018. Studentica Eda Jovičić bila je članica organizacijskog tima, a FER je bio domaćin putem platforme MS Teams.

Više informacija možete vidjeti u nastavku obavijesti.

Na početku programa, sudionicima su se obratili predstavnici Brainhack global i upoznali ih s aktualnim inicijativama. U sklopu programa održana su tri pozvana predavanja, od čega je jedno održao bivši student FER-a, Pavo Orepić. U bloku prezentacija projekata održano je pet izlaganja od kojih je jedno održala bivša studentica FER-a, Una Pale. U programu je također održan jedan tutorial, a skup je završio panel diskusijom na temu analize slika u kojoj su također sudjelovali bivši studenti FER-a, Josip Ćesić i Ivan Jurin.

 

Doc. dr. sc. Ana Sušac prezentirala je projekt sa skupa Brainhack 2018, "Automatic recognition of Newtonians and non-Newtonians from EEG signal".

 

Autor: Mario Cifrek
Popis obavijesti