Veleposlanik Indije, Nj. E....

Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Raj Kumar Srivastava posjetio je u četvrtak, 26. studenoga 2020. godine, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gdje ga je primio dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec, prodekan za znanost, prof. dr. sc. Nikola Mišković, ravnatelj Inovacijskog centra Nikola Tesla, prof. emer. dr. sc. Nedjeljko Perić i prof. dr. sc. Darko Žubrinić sa Zavoda za primijenjenu matematiku.

Veleposlanik Indije bio je u pratnji drugog tajnika za političke, ekonomske i konzularne poslove, Hemanta Kumara Pandeya i savjetnika za odnose s javnošću i kulturu, Ivana Delića.

Na sastanku se razgovaralo o položaju i značaju FER-a u akademskoj i znanstvenoistraživačkoj zajednici te njegovom pozicioniranju na međunarodnoj razini. Poseban naglasak stavljen je na jačanje bilateralne suradnje sa sveučilištima u Indiji, prije svega u vidu razmjene studenata i znanstveno-nastavnog osoblja.

Nakon sastanka, Nj. E. Sirarstava posjetio je tri FER-ova laboratorija: Laboratorij za napredne elektroenergetske mreže (SGLab), gdje ga je primio izv. prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić, zatim Laboratorij za autonomne sustave i mobilnu robotiku (LAMOR), gdje ga je ugostio prof. dr. sc. Ivan Petrović te Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije (LARES), gdje je indijskoj delegaciji domaćin bio prof. dr. sc. Mario Vašak.

Odabrane fotografije susreta dvaju delegacija nalaze se u nastavku obavijesti, a više fotografija pogledajte u galeriji.

 

 

 

 

 

 

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti