Dan peti: web ili mobitel? Na petom...

Peti dan Job Fair Meetupa obilježit će područje tehnologija za razvoj web i mobilnih aplikacija.

Zadnji dan Job Fair Meetupa idealan je za sve lovce na karijere koji se žele zaposliti kao software developeri. U petak, 23. listopada 2020. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva će u 11 sati započeti radionica Comsysto Replya pod nazivom Izradi svoju prvu modernu web aplikaciju u 90 min koristeći React gdje ćeš koristeći popularnu tehnologiju silicijske doline naučiti kako na deklarativan način složiti korisničko sučelje pomoću gotovih komponenti.

Nakon toga će ti ekipa iz Ars Future pokazati osnovne koncepte React Native jezika u zaokruženoj radionici imena React Native app — from scratch to release gdje ćeš osim detaljnih koraka kako izraditi svoju prvu aplikaciju u Reach Native jeziku saznati i kako ju lansirati na App Store!

Navedene radionice održat će se u Bijeloj vijećnici na FER-u, a nakon svake radionice, unutar iste prostorije moći ćeš ostati na bloku networkinga gdje ćeš u opuštenoj atmosferi uz pizzu saznati sve detalje o mogućnostima zaposlenja ili prakse za koje možda nije bilo vremena pričati na radionici.

Peti dan Job Fair Meetupa u KSET-u započinjemo u 13 sati s potpuno novim i dosad neobjavljivanim formatom, hot talkom! Više o ovoj jedinstvenoj prilici te njezinim sudionicima, kao i samom obliku događaja moći ćeš saznati uskoro, zato budno prati našu Internetsku stranicu i društvene mreže navedene u dnu ovog bloga!

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Nastavak sage za software developmentom odvija se i dalje u KSET-u jer nas od 14 sati očekuju govornici iz poduzeća FIVE, Undabot i Bornfight u prvoj rundi talkova. Prvi na redu nam je Petar Marijanović koji će ti objasniti kako u FIVEu uz Kotlin Multiplatform rade aplikacije za Android i iOS uređaje. Iza njega slijedi Dejan Tošić iz Undabota koji će ti demistificirati proces ponovnog uključenja u development nakon duže pauze iz osobnog iskustva. Šećer na kraju prve runde nam je Rudolf Jurišić iz Bornfighta koji će ti otkriti tajnu najbržeg puta napredovanja s juniorske na seniorsku poziciju. Za sva pitanja u vezi njihovih otvorenih pozicija moći ćeš razgovarati s predstavnicima poduzeća na networkingu uz fine zalogajčiće iz Rougemarina od 15:30 sati!

Za sve gladne apetite kojima prva runda talkova nije bila dosta, pripremili smo i drugu rundu govornika koji nastupaju u 16:30 sati na sceni KSET-a, a dolaze iz poduzeća Infinum, minus5 i Trikoder. Kako kombinacijom iPhonea i strojnog učenja mogu nastati aplikacije koje pomažu doktorima u operaciji? Na to pitanje će ti odgovoriti Filip Gulan iz Infinuma kao prvi govornik druge rude. Nakon toga, Jovica Popović iz minus5 će ti pružiti par korisnih savjeta u tome kako primijeniti nove tehnologije u postojećem okruženju bez da sve padne u vodu. Drugu rundu govora zatvara nam Robert Šorn iz Trikodera motivacijom zašto krenuti s velikim projektima i putem njih naučiti, ali i uspjeti u svojem radu. Za sva pitanja u vezi njihovih otvorenih pozicija moći ćeš razgovarati s predstavnicima poduzeća na networkingu uz fine zalogajčiće iz Rougemarina od 19 sati!

Ne zaboravi se prijaviti za sudjelovanje na Job Fair Meetupu ispunjavanjem baze životopisa i rezervacijom svojeg mjesta na željenom talku, radionici ili panel raspravi!

Job Fair Meetup organizira se u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a sve sudionike pozivamo na odgovorno ponašanje.

Za više informacija prati Job Fair Meetup internetsku stranicu, lajkaj Job Fair Meetup na Facebooku i na Instagramu. Također, pretplati se na Job Fair Meetup YouTube kanal gdje možeš pratiti Job Fair Meetup od doma. Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Autor: Tea Jermaniš
Job Fair Meetup (dan peti) - razvoj web i mobilnih aplikacija
23. listopada 2020. 11:00  -  20:00
Popis obavijesti