Dan četvrti: Digitalna borba s...

Četvrti dan Job Fair Meetupa obilježit će područje informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Sigurno se pitaš selimo li se za četvrti dan Job Fair Meetupa u virtualni svijet? Odgovor je jednostavan, svaki dan Job Fair Meetupa možeš pratiti uživo na FER-u i u KSET-u te putem video prijenosa na našem YouTube kanalu! Za one koji dolaze uživo, lov na karijere će i četvrti dan, 22. listopada 2020. godine biti moguć na Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje će u 11 sati započeti radionica Croatia osiguranja pod nazivom ...and all that agile na kojoj je cilj naučiti što su to Scrum i Agile tehnike te kako ih možeš primijeniti na svoje projekte.

Nakon toga će ti ekipa iz Axilisa pokazati kako izraditi aplikaciju u VueJSu na svojoj radionici koja slijedi u 14 sati. Ova radionica je odlična prilika da doznaš kako korištenjem JavaScripta možeš izraditi mock poslužitelj, web aplikaciju sa svojim sučeljem te ju povezati s poslužiteljem na koji ćeš ju kasnije i postaviti.

Navedene radionice održat će se u Bijeloj vijećnici na FER-u, a nakon svake radionice, unutar iste prostorije moći ćeš ostati na bloku networkinga gdje ćeš u opuštenoj atmosferi uz pizzu saznati sve detalje o mogućnostima zaposlenja ili prakse za koje možda nije bilo vremena pričati na radionici.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Popodne ćeš se vrlo vjerojatno htjeti vratiti u KSET jer nas od 14 sati očekuju Koios, Inceptum i SofaScore u prvoj rundi talkova. Nino Surjan iz Koiosa uvest će te u realne probleme i izazove kod spremanja i analiziranja velike količine podataka unutar financijske industrije. Nakon toga će te Igor Babić iz Inceptuma provesti kroz cijeli proces aktiviranja i nadziranja nama dobro poznatih i često korištenih telekomunikacijskih usluga. Prvi blok talkova zadnjeg dana zaključit će Toni Bakarčić iz SofaScorea koji će ti objasniti kako oni utažuju glad sportskih fanatika te tako pokreću nove trendove za obradu gomile sirovih podataka. Za sva pitanja u vezi njihovih otvorenih pozicija moći ćeš razgovarati s predstavnicima poduzeća na networkingu uz fine zalogajčiće iz Rougemarina od 15:30 sati!

Na scenu KSET-a vraćamo se u 16:30 sati gdje dolaze novi govornici iz poduzeća DataBox, KING ICT i Ekobit. Prvi na redu nam je Filip Olujić iz DataBoxa koji će otkriti tajne iza vlastite cloud infrastrukture koju svakodnevno koriste poduzeća poput Tele2, Sancta Domenice, Tokića i sl. Zatim nam dolazi Alen Adanić koji će ti ispričati kako je biti lead developer u KING ICT-u na jedan dan, od jutarnje kave do kompleksnih dnevnih integracija. Drugu rundu talkova završit će Valent Cerovečki iz Ekobita koji će ti otkriti kako ostati živ nakon što te poslodavac baci u vatru, pričajući o svojih prvih pet i zadnja četiri radna dana na primjeru projekta koji je prošao od početka do kraja.

Četvrti dan Job Fair Meetupa zaključit ćemo vrlo aktualnom panel raspravom u KSET-u, s početkom u 18 sati, na temu COVID-19 i ICT poduzeća u doba pandemije na kojoj će predstavnici poduzeća VERTIV, Atos i SofaScore raspravljati o utjecaju pandemije na njihova poduzeća i na zapošljavanje novih kolega u ovom neizvjesnom periodu.

Ne zaboravi se prijaviti za sudjelovanje na Job Fair Meetupu ispunjavanjem baze životopisa i rezervacijom svojeg mjesta na željenom talku, radionici ili panel raspravi!

Job Fair Meetup organizira se u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a sve sudionike pozivamo na odgovorno ponašanje.

Za više informacija prati Job Fair Meetup internetsku stranicu, lajkaj Job Fair Meetup na Facebooku i na Instagramu. Također, pretplati se na Job Fair Meetup YouTube kanal gdje možeš pratiti Job Fair Meetup od doma. Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Autor: Tea Jermaniš
Job Fair Meetup (dan četvrti) - informacijske i komunikacijske tehnologije
22. listopada 2020. 11:00  -  20:00
Popis obavijesti