Dan drugi: veliki trendovi, sigurne...

Drugi dan Job Fair Meetupa obilježit će područja podatkovne znanosti, računalnog vida, mreža i njihovih sigurnosti.

Lov na karijere nastavlja se u utorak, 20. listopada 2020. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje će u 11 sati započeti radionica Memgrapha pod nazivom Grafom do rješenja uz Memgraph na kojoj je cilj prikazati kako koristiti Memgraph program za izvršavanje upita nad graf bazom podataka.

Dođoh, vidjeh, deployah radionica je koja slijedi u 14 sati, a izvodi ju CROZ. Ova radionica je odlična prilika da se upoznaš kako putem procesa kontinuirane integracije olakšaš objavljivanje promjena aplikacije koju razvijaš. Radit će se u manjim timovima s mentorima tako da je kvalitetan prijenos znanja zagarantiran!

Vrhunac utorka je i treća radionica koju će održati Megatrend poslovna rješenja pod nazivom Data science, All-in-one koja će ti dati pregled najčešće korištenih tehnika u području podatkovne znanosti poput web scrappinga, feature engineeringa i slično.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Sve tri navedene radionice održat će se u dvorani A301 na FER-u, a nakon svake radionice, unutar iste prostorije moći ćeš ostati na bloku networkinga gdje ćeš saznati sve detalje o mogućnostima zaposlenja ili prakse za koje možda nije bilo vremena pričati na radionici.

Zanimljivi talkovi se također nastavljaju u KSET-u! Od 14 sati očekuju nas Microblink, RealNetworks i Photomath u prvoj rundi talkova. Mateja Škriljak predočit će nam zašto projekt menadžeri u Microblinku šalju najviše poruka te koji su joj dnevni izazovi u radu s dinamičnim timom. Nakon toga Pavle Prentašić iz RealNetworksa će nam predočiti kako oni koriste umjetnu inteligenciju u svojim aplikacijama te koje sve probleme rješavaju tijekom njezine implementacije. Prvi blok predstavljanja zatvorit će Domagoj Boroš iz Photomatha koji će nas provesi svojim karijernim putem, od studentskog posla do pozicije iOS koordinatora. Za sva pitanja u vezi njihovih otvorenih pozicija moći ćeš razgovarati s predstavnicima poduzeća na networkingu od 15:30 sati!

U 16:30 sati vraćamo se na scenu KSET-a gdje dolaze novi govornici iz poduzeća Nanobit, Memgraph i CROZ. Kako je biti Game Developer u Nanobitu ispričat će ti Lana Lisjak koja je izgradila već pet godina iskustva! Nakon toga, virtualno provedi jedan dan u Memgraphu s inženjerom Marko Budiselić. Zadnji govor utorka vodit će Ivan Krnić iz CROZ-a koji će pričajući svoje iskustvo objasniti koliko je zapravo dinamična branša u kojoj radi te kako se snaći u ludom ritmu koji postavljaju današnji standardi tržišta.

Drugi dan Job Fair Meetupa zaključit ćemo panel raspravom u KSET-u s početkom u 18 sati na temu Buzzwords u IT industriji koja će pokazati koliko vrijedi ulagati u dodatno obrazovanje za specifično područje u trendu te osigurava li to mjesto u industriji koja prati navedeni trend. Svoja iskustva s nama će podijeliti predstavnici poduzeća Memgraph, Mireo i Microblink.

Ne zaboravi se prijaviti za sudjelovanje na Job Fair Meetupu ispunjavanjem baze životopisa i rezervacijom svojeg mjesta na željenom talku, radionici ili panel raspravi!

Job Fair Meetup organizira se u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a sve sudionike pozivamo na odgovorno ponašanje.

Za više informacija prati Job Fair Meetup internetsku stranicu, lajkaj Job Fair Meetup na Facebooku i na Instagramu. Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Autor: Tea Jermaniš
Job Fair Meetup (dan drugi) - podatkovna znanost, računalni vid, mreže i njihova sigurnost
20. listopada 2020. 11:00  -  20:00
Popis obavijesti