Dan prvi: visokofrekventnim...

Prvi dan Job Fair Meetupa obilježit će područja automatike, radiokomunikacija, automobilske industrije i energetike.

Lov na karijere počinje u ponedjeljak, 19. listopada 2020. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje će u 11 sati započeti radionica Rimac Automobila pod nazivom Automotive Embedded Systems unutar koje će bivši studenti FER-a podijeliti svoje iskustvo o razvoju ugradbenih računalnih sustava u automobilskoj industriji.

Edukativnom ponedjeljku se pridružuje i KONČAR KET koji će studentima predočiti kako izgleda proces digitalizacije upravljanja i nadzora elektroenergetskih postrojenja unutar SCADA sustava putem istoimene radionice koja započinje u 14 sati.

Obje navedene radionice održat će se u prostoru Bijele vijećnice na FER-u, a nakon svake radionice, unutar iste prostorije moći ćeš ostati na bloku networkinga gdje ćeš saznati sve detalje o mogućnostima zaposlenja ili prakse za koje možda nije bilo vremena pričati na radionici.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Osim na FER-u, dio programa održat će se i u KSET-u. Od 14 sati očekuju nas Montelektro, Maxtena i DOCK-ING u prvoj rundi talkova. Dok će nam Arno Ružička iz Montelektra otkriti kako izgleda jedan njegov radni dan, alumni FER-a, Petar Lovrić iz Maxtene, će zaroniti u sustave i algoritme vojno-borbenih antena te otkriti budućnost bežične komunikacije. Prvi blok će zaključiti Ivor Marković iz DOK-ING-a predstavljajući njihovu visoku tehnologiju koja spašava druge živote. Kako se možeš pridružiti njihovom timu, saznaj na networkingu koji počinje u 15:30 sati.

U 16:30 sati na scenu KSET-a stupaju novi govornici poduzeća HOPS, KONČAR-GIM i KONČAR KET. Ako te zanima kako funkcionira središnji živčani sustav elektroenergetskog sustava, pridruži se Renati Rubeši iz HOPS-a i upoznaj se s centrima vođenja elektroenergetskog sustava budućnosti. Gdje je nestala hidroenergija? Odgovor na ovo pitanje pružit će ti Vladimir Poljančić, bivši FER-ovac i glavni projektant unutar KONČAR-GIM-a za sinkrone hidrogeneratore. Inspirativne talkove zaključit će Antonio Josipović svojim svakodnevnim izazovima unutar radnog dana u Končar-KET-u gdje se bavi izgradnjom i revitalizacijama elektroenergetskih postrojenja.

Prvi dan Job Fair Meetupa zaključit ćemo panel raspravom u KSET-u s početkom u 18 sati na temu električnih automobila koja će preispitati hoće li oni biti naša nova svakodnevnica ili ostati kao teško dostižan luksuz. Različite perspektive odgovora izmijenit će izv. prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić s FER-a te predstavnici poduzeća Rimac Automobili.

Ne zaboravi se prijaviti za sudjelovanje na Job Fair Meetupu ispunjavanjem baze životopisa i rezervacijom svojeg mjesta na željenom talku, radionici ili panel raspravi!

Job Fair Meetup organizira se u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a sve sudionike pozivamo na odgovorno ponašanje.

Za više informacija prati Job Fair Meetup internetsku stranicu, lajkaj Job Fair Meetup na Facebooku i na Instagramu. Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Autor: Tea Jermaniš
Job Fair Meetup (dan prvi) - automatika, radiokomunikacije, automobilska industrija i energetika
19. listopada 2020. 11:00  -  20:00
Popis obavijesti