Otvorene su prijave za petu...

Krenule su prijave za novu, petu po redu, generaciju FER-ovog startup inkubatora SPOCK. Program je namijenjen studentima preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija svih fakulteta i onima koji su završili studij unazad dvije godine, a i ove godine se prijaviti mogu timovi s već osmišljenim projektima i pojedinci s idejama koji će dobiti pomoć u formiranju tima. Uz sve pogodnosti iz prošlogodišnjeg programa, sudionike ove godine očekuje još veći broj radionica i mentora te još kvalitetniji program startup edukacije.

Predstavljanje programa na kojem će se objasniti proces prijave za pojedince i za timove, aktivnosti vezane za formiranje timova, struktura i tijek samog programa te odgovarati na sva pitanja održat će se online 22. listopada u 16:00 sati, a za praćenje predstavljanja potrebno je prijaviti se putem poveznice.

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Za sudjelovanje u SPOCK-u potrebno je predložiti vlastitu ideju ili se priključiti jednoj od već predloženih ideja. Prijave ideja primaju se preko prijavnog obrasca u sklopu kojeg navodite članove svog tima ako tim postoji, opisujete ideju i njen tržišni potencijal te ističete tko vam u timu nedostaje. Formirani timovi koji ne traže nove članove će u prosincu prezentirati svoj projekt u formi petominutne prezentacije pred SPOCK-ovim žirijem.

Sve kvalitetno prijavljene ideje koje traže dodatne članove tima bit će objavljene na stranici s idejama i odmah će se omogućiti zainteresiranim, potencijalnim budućim članovima timova da se prijave za brainstorming radionice u sklopu kojih će se formirati timovi za predložene ideje. Prijavitelji ideja će također imati priliku predstaviti svoju ideju u formi petominutne prezentacije pred zainteresiranim kolegama na posebnom događaju koji će biti organiziran s ciljem promoviranja svih kvalitetnih ideja i formiranja timova koji će ući u SPOCK-ov program.

Više detalja o tome kako sudjelovati u SPOCK-u ako nemate tim dostupno je u vodiču “Kako sudjelovati u SPOCK-u ako nemaš tim“. Nakon formiranja timova i predstavljanja svih projekata, odabrat će se najbolji projekti koji će ući u SPOCK-ov program startup edukacije.

Program počinje u siječnju i traje do lipnja. Program je osmišljen za ideje i projekte od najranije faze sve do faze prototipa s osnovnim, ključnim funkcionalnostima. Timovi u programu prolaze niz radionica potrebnih svakom osnivaču startupa, a obrađuju se teme poput: "Project management", "Prototyping", "Business Model Canvas", "Target customer", "UX/UI design“, "Pitch & Storytelling", "Fundraising & Equity", "PR" i "Legal"

Za vrijeme programa timovi rade redovito i na svojim prezentacijskim vještinama kako bi se pripremili za različita startup natjecanja za koja dobivaju pomoć u prijavi. Timovi prošlogodišnje generacije su kroz različita natjecanja prikupili više od 200.000 kuna za razvoj svojih rješenja, a dobili su i ponudu za investiciju od jednog od najvećih investicijskih fondova koji djeluje na području Republike Hrvatske.

Na kraju programa održava se demo day na kojem timovi predstavljaju rezultate svog šestomjesečnog rada pred investitorima i predstavnicima potpornih institucija iz startup ekosustava.

Autor: Matija Srbić
Predstavljanje programa SPOCK
22. listopada 2020. 16:00  -  17:30
Popis obavijesti