Brucoš Martin Josip Kocijan osvojio...

Martin Josip Kocijan višestruko je nagrađivani brucoš FER-a i donedavni maturant Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca, koji već od osnovne škole bilježi vrhunske rezultate na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima iz informatike, što mu je ove godine omogućilo i izravan upis na FER.

Na upravo završenoj 32. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (IOI), koja se ove godine održavala online, Martin Josip postigao je sjajne rezultate osvojivši brončanu medalju. Krajem kolovoza sudjelovao je i na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi (CEOI) gdje je također osvojio broncu.

"Za CEOI i IOI se isplatilo dobro pripremiti, s obzirom da je reprezentacija bila proglašena tek 30. srpnja 2020. godine. Po mom je mišljenju IOI bio bolje organiziran od CEOI-a, imao je čak 64 puta veća memorijska ograničenja. Drago mi je da niti jedna olimpijada nije imala output-only zadatak jer su sve države imale različit hardver. Zadaci su bili kvalitetni, ali meni nisu bili lagani. Primjerice IOI zadatak "plants" je riješilo samo 9 od 347 natjecatelja, uključujući Patricka Pavića, koji je osvojio zlato", opisuje svoje dojmove s natjecanja Martin Josip.

Vjerujemo da je zanimljivo nabrojati sva natjecanja Martina Josipa jer se tek tada može zaokružiti priča oko našeg novog brucoša i dobiti pravi dojam kakvog natjecateljskog veterana je FER pridobio na ovogodišnjim upisima.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti gdje Martin Josip svojim riječima nabraja sva natjecanja i nagrade, a mi mu želimo sretan početak studiranja na FER-u!

"Na Infokup državnim natjecanjima iz informatike sam osvojio 1. mjesto u 4. razredu osnovne škole u kategoriji učenika do 5. razreda OŠ te sam osvojio prva mjesta u 5. razredu, 6. razredu i 8. razredu OŠ. U 7. razredu OŠ imao sam drugi najviši rezultat na najtežem zadatku (a osvojio 4. mjesto). U 1. razredu srednje škole osvojio sam 1. mjesto u svojoj kategoriji i 2. mjesto u 1. podskupini. U 2. razredu SŠ osvojio sam 3. mjesto u svojoj kategoriji i 3. mjesto u 1. podskupini. U 3. razredu SŠ osvojio sam 1. mjesto u svojoj kategoriji i 1. mjesto u 2. podskupini. Na HONI-u sam osvojio 1. mjesto svake godine od 4. razreda osnovne do 3. razreda srednje škole. U 4. razredu SŠ osvojio sam 2. mjesto. U 1. razredu SŠ osvojio sam 4. mjesto u ukupnoj kategoriji osnovnih i srednjih škola objedinjeno.

Osim natjecanja iz informatike, najviše sam sudjelovao na matematici. Na državnim natjecanjima iz matematike sam osvojio 1. mjesto u 6. i 7. razredu OŠ i 1. razredu SŠ. U 8. razredu OŠ i 3. razredu SŠ osvojio sam 2. nagradu, a u 2. razredu SŠ osvojio sam 3. nagradu.

U 3. razredu SŠ sam u timu s Jakovom Ljubičićom, Majom Drmač i Norom Ivić osvojio brončanu medalju na međunarodnom ekipnom matematičkom natjecanju MYMC. Riješili smo bolje od svih timova osim Italije, Španjolske, Turske, i Francuske“, zaključuje svoj impresivan niz nagrada Martin Josip Kocijan.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti