Upisi na doktorski studij...

Upisi će trajati od 18. rujna do 30.  rujna 2020. godine, online putem poveznice https://www.fer.unizg.hr/intranet/studenti/upis/doktorski.

Više informacija dostupno je u nastavku obavijesti.

Podsjećamo studente doktorskoga studija FER-a da, sukladno Statutu Sveučilišta u Zagrebu, status studenta ostvaruju isključivo upisom semestra (bilo redovno, bilo u ponavljanje). Neupisivanjem semestra studij se prekida (gubi se studentski status), a u slučaju zatraženog i odobrenog nastavka studija u propisanom roku, studij se nastavlja prema (moguće i drugačijim) pravilima za generaciju s kojom student nastavlja studij, uz plaćanje dodatnih troškova prema Odluci Fakultetskoga vijeća od 4. srpnja 2018. (stavak III. Odluke).

  • Za upis II. semestra potrebno je online ispuniti upisni list te donijeti indeks (ukoliko nije u studentskoj službi).
  • Za upis III. semestra potrebno je online ispuniti upisni list te priložiti u PDF-u prijavni list i obrazac DR.SC.04. za 2019./2020. godinu (http://doktorski.unizg.hr/obad/obrasci/drsc04/prethodna_ak.godina). Student mora imati položen  kvalifikacijski (doktorski) ispit. Ako student nije ostvario taj uvjet, dužan je upisati ponavljanje II. semestra. Treba donijeti indeks (ukoliko nije u studentskoj službi).
  • Za upis IV. semestra potrebno je online ispuniti upisni list te donijeti indeks (ukoliko nije u studentskoj službi).
  • Za upis V. semestra potrebno je online ispuniti upisni list te priložiti u PDF-u prijavni list i obrazac DR.SC.04. za 2019./2020. godinu (http://doktorski.unizg.hr/obad/obrasci/drsc04/prethodna_ak.godina). Student mora imati prijavljen javni razgovor. Ako student nije ostvario taj uvjet, dužan je upisati ponavljanje IV. semestra.

Treba donijeti indeks (ako nije u studentskoj službi).

  • Za upis VI. semestra potrebno je online ispuniti upisni list te donijeti indeks (ako nije u studentskoj službi).
  • NOVO – svi koji već imaju upisan 6. semestar moraju online potvrditi da su i dalje aktivni kako ne bi izgubili studentska prava i ne trebaju donositi indeks.
  • Prijavni list možete kupiti na Skriptarnici.

Ponavljanje semestra, nakon što su prethodno već upisana tri ponavljanja, podliježe obvezi plaćanja dodatnih troškova.

Ako nemate mogućnost generiranja upisnog lista molimo pišite na doktorski.studij@fer.hr

NOVO - Studenti koji sami plaćaju studij uplaćuju školarinu isključivo prema računu koji je generiran i dostupan na FERwebu putem poveznice https://www.fer.unizg.hr/skolarina s vašim FER-ovim korisničkim podacima (ne uplaćivati školarine kao do sada, nego isključivo preko računa s ove poveznice). Stranicu provjeravajte svakih nekoliko dana, jer će račun biti dostupan tek kad budete upisani u semestar.

Ako niste obvezni plaćati semestar (radite u nastavi ili ste na projektu) ili školarinu plaća firma , a račun vam je vidljiv na poveznici, zanemarite ga jer poslije završenog kompletnog upisa više neće biti dostupan.

Studenti koji su u međuvremenu promijenili stipenditora dužni su o tome obavijestiti Fakultet, odnosno donijeti suglasnost novoga stipenditora i izjavu o načinu plaćanja troškova studija.

NAPOMENA

Sukladno Statutu Sveučilišta u Zagrebu, status studenta ostvaruje se isključivo upisom u studij, odnosno, osobe koje nisu upisane niti u jedan semestar doktorskoga studija FER-a (bilo redovno, bilo u ponavljanje) ne mogu se smatrati doktorskim studentima FER-a, niti ostvarivati prava koja proizlaze iz studentskog statusa. U skladu s čl. 13. Pravilnika o doktorskom studiju na FER-u, ako od prestanka statusa studenta proteknu više od dvije godine, upisani studij ne može se nastaviti.

Studenti koji nisu bili redovito upisani u prethodni semestar, dužni su, uz suglasnost mentora, predati obrazloženu molbu za nastavak studija na obrascu FER-DR-08_Molba_studenta.pdf  (opcija „Nastavak studija“), kako bi im se odobrio upis propuštenoga semestra. Molba se predaje se u pisanom obliku Studentskoj službi, uz uobičajenu (gore navedenu) dokumentaciju za upis semestra.

Doktorand kojemu se odobri molba za nastavak doktorskog studija obavezan je prihvatiti sve promjene studijskog programa nastale za vrijeme prekida te troškove studija snositi prema cijeni određenoj za generaciju doktoranada s kojom nastavlja doktorski studij.

Autor: Đurđica Tomić Peruško
Popis obavijesti