Društvena igra "Mundus"...

Luka Dumančić, Fran Zekan, Matija Fućek i Filip Hercig prijatelji su još iz srednjoškolskih dana, a posljednjih pet godina zajedno rade na razvoju pametne društvene igre koju su nazvali "Mundus". Projekt su započeli kao učenici zagrebačke V. gimnazije, a kroz nekoliko dana sva četvorica bit će ponosni FER-ovci. Naime, Luka i Fran već otprije studiraju na FER-u, dok Matija i Filip upravo prolaze proces online upisa.

Riječ je o "najpametnijoj društvenoj igri na svijetu" koja pruža neograničenu količinu igara na jednoj ploči uz pomoć mobitela, pojašnjavaju nam ovi mladi inovatori koji se ovih dana ozbiljno pripremaju za osvajanje međunarodnog tržišta.

Kickstarter kampanju planiraju pokrenuti 12. kolovoza 2020. godine i time pridobiti pozornost svih entuzijasta tehnologije kako bi projekt mogli podići na višu razinu i učiniti igranje Mundusa još zabavnijim.

Mundus možete podržati i vi, odlaskom na mrežnu stranicu https://mundus.tech?affid=fer, a više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.


Mundus se trenutno koristi kao pomagalo za učenje u 50-ak škola u Hrvatskoj i Sloveniji, a bio je testiran čak i na Harvardu! Profesori u školama kroz Mundus edukacijsku platformu unose pitanja, a učenici igrom savladavaju novo gradivo. To je pametna platforma za društvene igre koja povezuje fizičke društvene igre i mobilne aplikacije. Ploča sadrži 16 svjetlećih polja koja prepoznaju figurice i po pet gumba za svakog igrača sa svake strane ploče, a povezuje se na mobilnu aplikaciju putem bluetootha. Pametna ploča predviđa kretnje igrača, po potrebi pokazuje pravila i tako olakšava praćenje igre.
 


Mundus se igrao na raznim događajima po Europi i Hrvatskoj, pa tako i na Danu otvorenih vrata FER-a i Smotri Sveučilišta. Osvojili su brojne nagrade i priznanja na natjecanjima na kojima bi nerijetko bili najmlađi tim. Zadnja i najveća nagrada koju su osvojili je 2. mjesto na natjecanju "Zagreb Connect startup", gdje su osvojili 160 000 kuna za daljnji razvoj proizvoda.

Portal "Telegram" objavio je veliku priču o ovom genijalnom mladom timu koju možete pročitati OVDJE.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti