Započeo program stručnih praksi

U ovogodišnjem programu Stručnih praksi FER-a 89 poduzeća raspisalo je više od 420 pozicija za studente. Sudeći prema broju prijava, studenti su posebno bili zainteresirani za stručne prakse u CROZ-u, RealNetworksu, Rimac Automobilima, APIS IT-u i Sarturi.

Više od 190 studenata pobrinulo se da ovo ljeto iskoristi na najbolji mogući način, razvojem vještina i stjecanjem iskustva koji će im biti korisni u budućoj karijeri. Neki od njih prakse će obavljati u ugodno klimatiziranim uredima, dok će ih drugi, nadamo se na jednakoj temperaturi, obavljati iz svojih domova. Uslijed promjenjivih epidemioloških okolnosti, neki od poslodavaca odlučili su studentima omogućiti da praksu odrađuju udaljeno te tako usvoje i vrijedno iskustvo rada na daljinu. Studenti su s praksama započeli 1. srpnja i obavljat će ih do 30. rujna 2020. godine, u trajanju od tri do šest tjedana.

Stručne prakse su odlična prilika za razvijanje novih vještina koje će studenti moći koristiti u kasnijoj potrazi za poslom, a dosadašnja iskustva pokazala su da praktikanti najviše cijene mogućnost da znanja i vještine koje su stekli tijekom studija primijene u praksi.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti