Održan demo day četvrte generacije...

Četvrta generacija FER-ovog studentskog startup inkubatora SPOCK predstavila je rezultate svog šestomjesečnog rada na demo dayu koji se održao 9. lipnja 2020. godine. Demo day se ove godine održao online – timovi su fizički bili prisutni na FER-u, a žiri i publika su na događaju mogli sudjelovati s lokacije koja im najviše odgovara. Svih šest timova je uspješno predstavilo svoje projekte i demonstriralo rad svojih prototipova, nakon čega su dobili vrlo vrijedne povratne informacije i savjete stručnog žirija te odgovarali na brojna pitanja publike. Snimku cijeloga demo daya možete pogledati na poveznici.

Više informacija o samom događaju pročitajte u nastavku obavijesti.

Demo day četvrte generacije SPOCK-a započeo je osvrtom na ovogodišnji program. Prezentirani su ciljevi, tijek i promjene ovogodišnjeg programa te ostvareni rezultati. Prema broju pristiglih prijava i osvojenih nagrada odabranih timova, ovo je najuspješnija generacija SPOCK-a do sada! Ovome vrlo uspješnom rezultatu je zasigurno doprinijela odluka da se omoguće prijave pojedinaca s idejama, kojima se kasnije pomoglo u formiranju timova.

Za četvrtu generaciju pristiglo je 19 prijava, odabrano je devet timova koji su ušli u program, a uspješno ga je završilo njih šest. Važno je napomenuti da su timovi za vrijeme trajanja programa osvojili mnogobrojna priznanja i nagrade, te ukupno osigurali više od 100.000 kuna za razvoj svojih projekata.

Timovi su ovogodišnji program ocijenili s visokih 6,56 od mogućih 7 te su dali jasne povratne informacije kako bi se program mogao dodatno unaprijediti. Imajući na umu navedena unaprjeđenja, najavljen je program i otvorene su prijave za 5. generaciju FER-ovog studentskog startup inkubatora SPOCK! Osim prijava za ideje i projekte, otvorene su i prijave za mentore te se pozivaju svi zainteresirani koji žele prenositi svoje znanje i iskustvo na perspektivne startupe u nastajanju.

Matija Srbić - voditelj SPOCK-a

 

P.A.S.T.I.R. korova, PollDog, Potential BCI, Smart Traffic, SWIRRIS i Uply su timovi koji su uspješno izvršili sve obaveze vezane za SPOCK-ov program te razvili minimalni održivi proizvod.

Ovi timovi su imali tri minute da predstave svoj projekt i tri minute za demonstraciju rada prototipa. Iako je većini njih ovo bila prvo javno predstavljanje, svi timovi su pokazali izrazitu pripremljenost te su vješto odgovarali na pitanja stručnog žirija.

Tročlani žiri je bio sastavljen od stručnjaka koji imaju bogato iskustvo u radu sa startupima: Ante Magzan (HUB385), Frane Šesnić (ZICER) i Jakob Gajšek (Ljubljanski univerzitetni inkubator). Žiri je zanimljivim pitanjima pokušao odgonetnuti koliko timovi razumiju sva područja ključna za pravilan razvoj startupa u ranoj fazi, a zatim im danim savjetima pomoći da što bezbolnije realiziraju svoje vizije i planove u bliskoj budućnosti.

Svi koji su propustili demo day četvrte generacije SPOCK-a, snimku cijeloga događaja mogu pogledati putem poveznice.

 

P.A.S.T.I.R. korova

 

PollDog

 

Potential BCI

 

Smart Traffic

 

SWIRRIS

 

Uply

 

Timovi četvrte generacije SPOCK-a
Autor: Matija Srbić
Popis obavijesti