Studenti FER-a pokazuju sve veći...

Interes studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva za studentsku mobilnost u sklopu programa Erasmus+ iz godine i godinu kontinuirano raste.

Iz rezultata Erasmus+ Natječaja za studente – studijski boravak ak. god. 2020./2021. za programske zemlje (KA103), vidljivo je da FER već nekoliko godina zaredom bilježi značajan rast odlazne studentske mobilnosti. Naime, odobreno je čak 103 odlaznih mobilnosti što je u odnosu na godinu dana ranije povećanje od gotovo 20 posto, a u odnosu na akademsku godinu 2018./2019., povećanje od gotovo 70 posto. Zanimljivo je dodati da je FER ove godine, po broju odobrenih KA103 mobilnosti, čak treća sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Što se tiče država za koje naši studenti pokazuju najveći interes za realizaciju svoje mobilnosti možemo reći da su to Španjolska, Austrija, Poljska, Njemačka i Švedska.

FER također bilježi i sve veći broj stranih studenata koji žele provesti jedan semestar, a nerijetko i cijelu akademsku godinu, na FER-u. U akademskoj godini 2019./2020., realizirano je ukupno 94 dolaznih mobilnosti, što je u odnosu na godinu dana ranije povećanje od gotovo 60 posto.

Strani studenti u daleko najvećem broju dolaze iz Španjolske, a slijede ju Francuska, Portugal i Poljska.

Kako bi svaka mobilnost, bilo odlazna bilo dolazna, prošla u najboljem redu, brine se naš Ured za mobilnost i čak sedam ECTS koordinatora. Dodatno, od prethodne akademske godine, svaki student koji planira vlastitu mobilnost, na intranetu može pronaći studentske osvrte iz prošlih godina i tako kvalitetnije i lakše odabrati svoju prihvatnu instituciju.

FER ima 100-tinjak potpisanih međuinstitucijskih sporazuma, a najveći broj sporazuma potpisan je sa sveučilištima iz Španjolske, Francuske, Italije i Njemačke.

U nastavku obavijesti pogledajte odabrane fotografije s Erasmus+ mobilnosti naših studenata.

Tima Redžović - Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Barcelona, Španjolska

 

Jelena Tabak - University of Salerno, Italija

 

Mario Kodba – University of Porto, Portugal

 

Mario Kodba – University of Porto, Portugal

 

Doria Šarić – Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Barcelona, Španjolska

 

Doria Šarić – Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Barcelona, Španjolska

 

Vana Černeka - University Konstanz, Njemačka

 

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti