Poslovna radionica – Što su...

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na još jednu FER-ovu poslovnu radionicu koja će se održati u petak, 29. svibnja 2020. godine, u 16:00 sati. Naslov radionice je "Što su korporativne prijevare? Samo pohlepa za novcem, zarobljenost države, ili njihova kombinacija? Primjer: propast korporacije Enron, 2001.".

Prezentaciju će održati Dubravko Sabolić, ovoga puta u ulozi gosta predavača. Teme korporativnih prijevara, etičkog postupanja u vođenju poslovanja, posebno u velikim korporacijama, te uloge kontrolnih institucija i same države, uvijek su od posebnog značaja za buduće profesionalce u područjima tehnologije, poslovnog upravljanja, prava, ekonomije, i slično, jer će mnogi od današnjih studenata kroz vrijeme propagirati do viših upravljačkih pozicija i na kraju postati "stupovima društva". Te su teme jednako važne osobama koje su već započele svoju poslovnu karijeru.

Pristup MS Teams otvoren je putem ove poveznice. Nije potrebna prethodna registracija niti posjedovanje korisničkog računa, samo kliknite i pridružite nam se!

Prezentacija će biti na engleskom jeziku jer je ovaj poziv otvoren i za goste izvan FER-a, pa tako i dolazne studente iz programa Erasmus+.

Ovaj online događaj organiziran je od strane Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatske sekcije IEEE-a. Snimka radionice dostupna je OVDJE.

Više informacija o radionici pročitajte u nastavku obavijesti.

Nema boljeg načina za objasniti neki teoretski koncept nego li prodiskutirati dobar primjer, a za korporativne prijevare na velikoj skali ne postoji bolji primjer od spektakularne propasti korporacije Enron, koja se dogodila prije 19 godina.

Što su to računovodstvene prijevare, kako one uopće mogu dovesti do tako razornih posljedica u nekim slučajevima, te kako je pojava takvih slučajeva uopće moguća? Htjeli bismo da uistinu razumijete ove pojavnosti, umjesto da vam pažnju odvraćaju različiti površni "zabavni" podaci, poput onih na koliko godina je koji od aktera završio u zatvoru. No, kada shvatite o čemu se zapravo radi, molimo vas da to znanje ne implementirate nikad. Umjesto toga, bolje ga iskoristite kako biste naučili prepoznati prijevarno ponašanje korporacija, na dobrobit vaše karijere i društva u kojem živite.

Želja nam je, ne samo da naučite lekcije o tome kako se ponašati kad postanete "važna osoba" u poduzeću u kojem ćete raditi, nego i kako da se pobrinete za svoje vlastite interese kada se nađete u ulozi malog ulagača u korporativne dionice, jer, kao što ćete jasno vidjeti na ovoj radionici, lako biste mogli ostati bez zadnje uložene kune, čak i prije nego shvatite što se dogodilo.

Presudna važnost osobnog integriteta i mudrosti u poslovnom upravljanju nikad ne može biti pretjerano naglašena.

Stoga, samo kliknite i pridružite nam se!

Autor: Petra Škaberna
Što su korporativne prijevare? Primjer: propast korporacije Enron, 2001.
29. svibnja 2020. 16:15  -  17:30
Popis obavijesti