Poziv na predavanje: Stvaranje...

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska sekcija IEEE pozivaju vas na online predavanje - poslovnu radionicu

"Making a career in international business"

koje će održati dr. sc. Murat Akpinar, profesor međunarodnog poslovanja na Sveučilištu primijenjenih znanosti JAMK u Finskoj, koji je prije svog prelaska na sveučilište ostvario bogatu međunarodnu karijeru u realnom sektoru. Radionica će se održati u petak, 15. svibnja 2020. godine, s početkom u 16.15 sati.

Sudjelovanje na radionici omogućeno je online putem platforme Microsoft Teams. Za pristup predavanju ne treba korisnički račun, a pridružiti se možete klikom na ovu poveznicu (putem web-preglednika ili samostalne aplikacije).
Napominjemo da će radionica biti na engleskom jeziku radi otvorenosti inozemnim slušateljima.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane, a broj mjesta ograničen je na 250. Svako aktivno i kreativno sudjelovanje je dobro došlo!

NADOPUNA: Snimka radionice dostupna je OVDJE.

Više informacija o radionici i predavaču možete naći u nastavku obavijesti.

O predavaču:

Dr. sc. Murat Akpinar radi kao profesor međunarodnog poslovanja na Sveučilištu primijenjenih znanosti JAMK u Finskoj. Prije angažmana u visokom obrazovanju, ostvario je bogatu karijeru u realnom sektoru. Njegove reference uključuju rukovodeće pozicije poput člana Uprave mješovitog američko-turskog internacionalnog poduzeća Martin JV u Kazakshtanu (naftna industrija), savjetnika za financije i računovodstvo u tursko-njemačkoj kompaniji HP Pelzer Pimsa (automobilska industrija), direktora financija i računovodstva u turskoj internacionalnoj naftovodnoj kompaniji Caspian TransCo, kao i menadžera i financijskog analitičara u podružnici multinacionalne kompanije Procter & Gamble u Turskoj (kemijska industrija). Na početku karijere Murat je radio kao suradnik za reviziju financijskih izvješća u velikoj internacionalnoj revizorskoj kući Coopers & Lybrand, a još prije toga kao suradnik na projektima u Njemačkoj pošti.

Po osnovnoj vokaciji, Murat Akpinar je industrijski inženjer. Studij je završio na Sveučilištu Bospor u Istanbulu 1992. godine. Poslijediplomski studij međunarodnog poslovanja završio je 2001. godine na Norveškoj školi ekonomije i poslovanja, a doktorat znanosti iz ekonomije i poslovnog upravljanja stekao je na Sveučilištu u Turku u Finskoj 2009. godine.

O radionici:

Teme o kojima planiramo razgovarati s našim gostom su:

  • Kako započeti i razviti uspješnu karijeru u međunarodnom okruženju? Kako upravljamo vlastitom karijerom? Možemo li je planirati? Koji su kritični događaji u karijeri?
  • Kolika je uloga tehnologije, s naglaskom na elektrotehniku i računarstvo, u industrijama u kojima je radio (naftna industrija, proizvodnja auto dijelova, kemijska industrija, logistika brzo gibajuće robe), te kakve su perspektive inženjera u tim industrijama što se tiče izgleda za razvoj njihove karijere u poslovanju i rukovođenju?
  • Kako se nositi sa stalnim promjenama u okruženju, mjestu boravka, te s drugim izazovima međunarodne karijere.
  • Iz prve ruke: kako funkcionira po kvaliteti čuveni obrazovni sustav u Finskoj, što on pruža svojim studentima, na koji način radi s njima, i kako to izgleda u usporedbi s drugim školskim sustavima.

U nastavku slijedi nekoliko poveznica na javne nastupe profesora Akpinara snimljene za časopis Finnish Business Review:

Autor: Maja Matijašević
Popis obavijesti