FER provodi ERASMUS+ KA2 projekt -...

Dvadesetak partnera iz akademske zajednice u području geotermalne energije u Europi je pokrenulo Europsku obrazovnu mrežu za geotermalnu energiju (Geo3EN) kako bi unaprijedili studij i povećali broj mladih kvalificiranih inženjera i stručnjaka geotermalne energije. Geo3EN projekt odobren je u okviru programa "Erasmus+ KA2 – Strateška partnerstva" kojim se potiču inovacije i razvoj intelektualnih rezultata čiji učinci trebaju biti primjenjivi na što većem broju organizacija, a ne samo na razini matične organizacije koja sudjeluje u projektu.

Voditelj projekta na FER-u je doc. dr. sc. Siniša Šadek, a ukupna vrijednost projekta iznosi 226.787,00 EUR.

Cilj projekta Geo3EN je osmisliti međunarodni diplomski studij geotermalnog inženjerstva koji će studentima pružiti kompetencije iz područja geologije, strojarstva, upravljanja elektroenergetskim sustavom, modeliranja, energetske ekonomije, ali i upravljanja projektima, poduzetništva i međukulturalne svijesti kako uspješno voditi i osmišljavati složene projekte geotermalne energije. Diplomski program na FER-u će se u cijelosti predavati na engleskom jeziku, a kompetencije stečene tijekom studija bit će usklađene s potrebama industrije i istraživačkih organizacija.

Projekt Geo3En čini konzorcij tri institucije visokog obrazovanja iz Francuske, Njemačke i Hrvatske te Inovacijski istraživački centar s Islanda.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti