Erasmus+ projekti – SmartSoc i ASKNOW

Glavni cilj Erasmus+ projekta SmartSoc je stvoriti i provesti intenzivni interdisciplinarni studijski program u području IKT poduzetništva uzimajući u obzir transnacionalni i unutarkulturni kontekst. ASKNOW Erasmus+ projekt usmjeren je k razvoju inovativnih i lako dostupnih nastavnih materijala iz područja akustike putem združivanja visokoobrazovnih ustanova i poduzeća specijaliziranih za rješavanje problema u području akustike.

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Erasmus+ projektom SmartSoc, punog naziva "Edukacija budućih IKT stručnjaka na temelju potreba pametnog društva", omogućit će se studentima rad u multikulturalnim timovima koji će se baviti rješavanjem ekonomskih, društvenih i ekoloških izazova. Ključni dio projekta upravo je zajednička suradnja studenata različitih europskih sveučilišta na zajedničkom zadatku vezanom za prepoznavanje potreba društva i pružanje rješenja korištenjem IKT-a. Specifični studijski slučajevi iz domene pametnog društva bit će razrađeni prema principima projektnog učenja, studentskog timskog rada i miješane mobilnosti.

FER je partner na SmartSoc projektu čija ukupna vrijednost iznosi 365.886,00 eura, a voditelj na FER-u je doc. dr. sc. Jurica Babić.

Erasmus+ projekt "Udruženje znanja iz akustike" - ASKNOW je usmjeren k razvoju nastavnih materijala iz područja akustike povezivanjem teorijskih postavki akustike s praktičnim primjerima kroz inovativno, visokointeraktivno online sučelje. Razvijeni materijali bit će dostupni studentima, stručnjacima te širokoj populaciji, prvenstveno radi poticanja razvoja i podizanja razine znanja potrebnih za rješavanje problema povezanih s akustikom, ali i podizanja opće osviještenosti o važnosti akustičkog komfora prostora u svakodnevnom životu. Ciljne skupine do kojih se želi doprijeti su stručnjaci i studenti iz različitih područja rada, konkretno, akustike, arhitekture, graditeljstva, strojarstva, elektrotehnike te zaštite okoliša i zdravlja.

FER je partner na ASKNOW projektu čija ukupna vrijednost iznosi 999.048,00 eura, a voditelj na FER-u je doc. dr. sc. Marko Horvat.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti