OTKAZANO - 2nd Zagreb Cubesat...

Pozivamo sve zainteresirane, posebno studente, na sudjelovanje u drugom izdanju radionice o svemirskim tehnologijama "2nd Zagreb Cubesat Worskhop", koja će se održati na FER-u 16. i 17. ožujka 2020. godine. Na ovom događaju jedinstvenom u Hrvatskoj na jednom će se mjestu okupiti stručnjaci, znanstvenici, gospodarstvenici i studenti s ciljem razmjene iskustava i ideja na temu nanosatelita.

Dođite i upoznajte se s izgradnjom, testiranjem i lansiranjem nanosatelita u svemir. Saznajte više o tome kako su tehnologije hrvatskih tvrtki povezane sa svemirom te kako na satelitski prikupljenim podacima razviti nove aplikacije. Čujte iz prve ruke iskustva studenata nakon godine dana rada na studentskom satelitskom projektu FERSAT i doznajte kako se uključiti u rad na FERSAT-u.

Više o radionici te kako se registrirati pogledajte na zcw.fer.hr i u opširnijem sadržaju obavijesti.

Registrirati se možete ovdje, a broj sudionika ograničen je prostorom.

Registrirani sudionici mogu sudjelovati na svim predavanjima te će za njih biti organizirani ručkovi, dok će jutarnja plenarna predavanja biti otvorene za sve zainteresirane te će im moći prisustvovati i neregistrirani sudionici. Otvorena predavanja održat će se u dvorani D2, a drugi dio za registrirane sudionike u dvorani A302.

Detaljan raspored, kao i popis predavača nalazi se na službenoj stranici radionice.

Radionicu organizira Zavod za radiokomunikacije Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, uz potporu projekta “CROSPERITY - Platforma za satelitsko mjerenje elektromagnetskog zračenja” (HRZZ IP-01-2018/2504) i industrijskih partnera Croatel d.o.o., Geolux d.o.o. i Ultima d.o.o.

Radionicu sponzoriraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja te odjeli IEEE Hrvatske: Zajednički odjel za zrakoplovne elektroničke sustave te geoznanosti i daljinska istraživanja (AES/GRS), Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT) i Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (APS).

Autor: Josip Vuković
OTKAZANO - 2nd Zagreb Cubesat Workshop
16. ožujka 2020. 10:00  -  17. ožujka 2020. 16:00
FER
Popis obavijesti