U tijeku su prijave za poduzeća za...

Ove će se godine 13. i 14. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva tradicionalno održati Job Fair – najveći sajam poslova u Hrvatskoj – čime će Fakultet još jednom postati žarišna točka okupljanja nekoliko tisuća studenata i preko 100 poduzeća! Sajam organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Poduzeća, uključite se na vrijeme

Prijave za poduzeća otvorene su do 21. veljače 2020. godine, a prijaviti se možete putem službene internetske stranice Job Faira. Pozivamo poduzeća da na vrijeme osiguraju svoje mjesto na jedinstvenom, dvodnevnom događaju koji svake godine okuplja perspektivne studente i uspješna poduzeća.

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Petnaesti Job Fair obilježit će tematski talkovi

Tematski talkovi poduzeća novost su ovogodišnjeg Job Faira, koji će zamijeniti dosadašnje prezentacije. Poduzeća će imati priliku u dvadeset minuta ispričati svoju poslovnu priču studentima i dočarati im kako izgleda jedan radni dan u njihovom poduzeću ili pak objasniti zašto je njihova tehnologija inovativna i konkurentna na tržištu. Talkovi su odličan način da se poslodavci prezentiraju studentima kroz tematiku koja je njima relevantna i zanimljiva, a studentima je prilika da saznaju aktualnosti i trendove iz industrije koja ih zanima te da čuju zanimljive karijerne priče profesionalaca iz struke. Talkovi će se uživo moći pratiti u KSET-u, a izravno će se prenositi na YouTube kanalu Job Faira.

Iz teorije u praksu

Osim jednostrane podjele informacija, na Job Fairu će se održati i praktične radionice namijenjene pružanju konkretnog znanja o specifičnom području kojim se određeno poduzeće bavi, čime će se studentima pružiti prilika za neformalnim oblikom učenja.

Rasprave nikad dosta

Uz navedene aktivnosti, na pozornici KSET-a održat će se i dvije panel rasprave koje će uključivati stručnjake iz znanstvene i poslovne sfere. Na panelima, stručnjaci će kroz zanimljiva pitanja potaknuti studente na raspravu i uključiti ih na sudjelovanje te tako potaknuti na razmišljanje o tematikama karakterističnim za njihova područja rada.

Neke stvari se (nikada) ne mijenjaju

Predstavnici uspješnih domaćih, regionalnih i inozemnih poduzeća će na svojim štandovima, koji će se tradicionalno protezati kroz prizemlje FER-a, studentima imati priliku predstaviti otvorene pozicije te detaljnije opisati obveze i zadatke koji ih očekuju ako se zaposle kod njih, kao i dodatne prilike i pogodnosti koje otvaraju.

Uspješan prvi dan zaključujemo zabavom

Iako je bogati dnevni program itekako dovoljan za uspješan lov na nove karijere, posjetitelji će po završetku prvog dana sajma moći uživati u opuštenoj atmosferi. Uz koktele na Loosen up partyju u prostoru kluba KSET, studenti i poduzeća dobit će dodatnu priliku za razgovor s potencijalnim poslodavcima ili kolegama.

Za više informacija pratite internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil Job Faira.

Autor: Nikolina Relić
Popis obavijesti