Nakon prošlogodišnjeg iznimno uspješnog prvog izdanja, FER-ov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS), ponovno organizira Drone Days koji će se održati na FER-u 26. i 27. ožujka 2020. godine.

Ovaj dvodnevni skup o bespilotnim letjelicama organiziran je u okviru EU Obzor 2020 projekta AeRoTwin (Twinning coordination action for spreading excellence in Aerial Robotics) te predstavlja novo mjesto okupljanja svjetskih stručnjaka zračne robotike.

Prošlogodišnji skup posjetilo je više od 2000 posjetitelja, a na sajmu poduzeća predstavilo se 10 hrvatskih kompanija, institucija i projekata iz raznih područja.

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Program skupa sastojat će se od pozvanih predavanja i sajma poduzeća s fokusom na primjene bespilotnih letjelica i industrije krajnjih korisnika. Drone Days 2020 bit će mjesto susreta operatora i korisnika iz zajednica industrije, akademije, krajnjih korisnika, kao i regulatornih tijela koji će imati  priliku razgovarati o hrvatskom i europskom pravnom okviru, pravilnom korištenju bespilotnih letjelica, novim tehnologijama te brojnim inovativnim primjenama. Skup će biti i odlična prilika za sve sudionike, posjetitelje i zaljubljenike u ovu granu robotike da se međusobno upoznaju, razmijene iskustva i uspostave kontakte s drugim stručnjacima i entuzijastima.

U okviru prošlogodišnjeg skupa gostujući predavači s eminentnih institucija kao što su Američka vojna akademija West Point, Siemens, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Imperial College London, Schiebel, Ericsson Nikola Tesla i dr.  održali su niz predavanja. Izloženi su bili i najnoviji dronovi i dodatna oprema za profesionalno korištenje te su predstavljene bespilotne letjelice iz domaće proizvodnje. Posjetitelji su imali priliku okušati se u simulatoru letenja te osvojiti vrijedne nagrade iz asortimana generalnog pokrovitelja Aviteh.

Autor: Petra Škaberna
ODGOĐENO - Drone Days 2020
26. ožujka 2020. 09:00  -  27. ožujka 2020. 17:00
FER
Popis obavijesti