FER domaćin radionice "Svemir za...

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, 5. i 6. ožujka 2020. godine, održat će se radionica Europske svemirske agencije "Svemir za Europski zeleni plan i digitalnu ekonomiju".

Radionicu zajednički organiziraju Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) i Europska svemirska agencija (ESA) pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a.

Pozdravni govor održat će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te domaćin događanja, dekan FER-a Gordan Gledec. Tijekom ove dvodnevne radionice, prof. Mario Kovač sa Zavoda za automatiku i računalno inženjerstvo te prof. Ivana Podnar Žarko sa Zavoda za telekomunikacije i voditeljica Centra za potporu istraživanju, održat će predavanja.

Cijeli program radionice dostupan je ovdje.

Satelitske tehnologije, posebno promatranje Zemlje, postale su prijeko potrebne za mjerenje napretka prema ciljevima koje je postavila UN-ova Agenda 2030, kao i za održivi razvoj i zeleni sporazum koji je predložila Europska komisija. Europsko vodstvo u promatranju Zemlje čini golemo bogatstvo dostupnih podataka za operativno praćenje okoliša i sigurnosti u Europi.

Radionica će biti prilika za suočavanje s potrebama i rješenjima te razmjenu ideja među sudionicima - tvorcima politika, znanstvenicima, pružateljima usluga te stručnjacima za aplikacije koje koriste podatke i usluge promatranja Zemlje.

 

Autor: Petra Škaberna
Radionica: Svemir za Europski zeleni plan i digitalnu ekonomiju
5. ožujka 2020. 09:30  -  6. ožujka 2020. 13:00
FER
Popis obavijesti